"DE är som en himla soptunna full med bajs."

Vet inte vart jag ska ta vägen, vill bara skrika och slå på allt runtomkring mej. Det är fan helt jäkla sjukt, jag blir så grymt irriterad. Kommer ut till cykelstället, humöret i topp och sug efter en löprunda, `Å vad tusan är det jag ser? Jo, en sönderplockad cykel, min nya cykel i åtmintone i 7 delar. Vart ligger felet någonstans? Grus i uppfostran, fyllefasoner eller ren avundsjuka? Här har jag sparat ihop pengar, slitit på jobbet och dragit in på annat skoj, just bara för att jag vill ha en schysst cykel att cykla på. Det är ju verkligen inte så att jag bara fick den, taaahdaah, utan att lyfta ett finger ... Kan man inte låta andra saker vara! Jag lovar, hade jag sett människan som pillade på min hoj, så hade jag gett honom en rak höger och sparkat sönder kulorna på honom. AHHH, fan jag kokar.
Visserligen så är det himla osmart av mej att lämna cyklen ute över natten, trots att jag ständigt har hört mina föräldras tjat om att låsa in den. Nonchalant gjort kanske, men det är sjukt att man måste ha allt inlåst idag.
Jag struntade i pappas ord och det straffade mig "in revege" .... -"I told you sooooo." `Å som gammal grädde på moset, fullt upptagen med ilskan i huvudet, så tappade jag min mp3 i gruset, så den repades rejält. skit.

Ah, nu fick jag plötsligt för mej att jag ska berätta hur otursförföljd och klumpig jag är. This is last year, and it´s unbelievable --->

- Min käre vän Mimmi och jag följde med handbollslaget till Prag över påsken. Trots att vi nästan var överdrivet uppmärksamma på vart vi hade våra väskor och andra ägodelar 24/7, så lyckades en skicklig jävel smyga in på en restaurang som vi abonnerat och ta min väska med rubbet i. Påskafton blev att spendera på polisstationen i Prag där engelska språket var något helt obekant.

- Studenten som alla längtat efter så otroligt mycket delade jag och kräksjukan. Natten till den stora dagen hängde jag över toaletten och på morgonen så kunde kroppen varken ta emot vatten eller vindruvor. Champagnefrukosten var inte att tala om, inte heller galenskaperna i staden. Jag kom först till lunchen, där jag drack lite cola. Första drinken rann ner runt 20-tiden och sen kunde jag i alla fall ta några steg på dansgolvet!

- Fyra dagar efter studenten bär det av till staterna, min efterlängtade tripp till New York som först gick tillbaka till soliga Kalifornien. Livet lekte som vanligt i Santa Barbara och jag köpte en ny, mycket snabbare, longboard som jag gled runt på. Carlos ´å jag var på BBQ då min börs med VISA-kortet, mitt id-kort och syrrans ID låg, blev stulen. Ringde pappa för att be honom att spärra kortet och jag fick några väl valda ord i luren. Visst vet jag med mej att jag ska vakta pass ´å pengar med livet när jag är på resande fot. (det tyckte jag ju att jag gjorde) men tydligen inte tillräckligt. Vi ställde oss på våra brädor, körde till polisen för att försöka göra saken bättre. Men, icke sa nicke ... Några sekunder senare låg jag mitt i en korsning med både ben och fotled pajad. Efter åktur i ambulans och lite morfin ringde jag pappa igen, men denna gången hade jag ju en helt annan Story! Det blev inget New York den gången iheller, istället blev det en vecka på MAS följt av 13 veckor på kryckor och sjukskrivning på mitt sprillans nya jobb. Bra jobbat, Sophie!

- `Å nu kort om alla bilincidenter. De icke självvollande plåtskadorna: En påkörning under cruising, en påbackning på parkeringsplats och en påbackning i Malmö. De lite mer pinsamma; En närkontakt med lyktstolpe och plötsligt framtrollade ´å osynliga stenar i gräset! Allt detta har tyvärr skett med Pappsens bil ... fråga mej inte varför, men så är det bara, super knasigt! -"Inga plåtskador denna gången, Sophie"

- Thailandsresan blev också en resa att minnas; Först en mobil som försvinner (min), sen ruskigt nära att missa planet till Bangkok (mitt fel), skoköp med en 36:a och den andra 39:a (skor till mej). Jag kom i alla fall hem hel!

Ja, hela mitt liv är ett ända stort äventyr ... Detta är bara en bråkdel av allt som händer. Men jag tror att det är något bra i allt som händer, det finns en mening och förklaring för allt!

Som tröst säger många; "Det är aldrig tråkigt att vara med dej, för det händer ständigt någonting"!

SLUTA ALDRIG FÖRVÅNAS!


Välförtjänt & härligt.

Otroligt skönt med en hel "OFF duties" helg där jag bara gjort vad som fallit mej in. Lediga helger utplacerade då ´å då är verkligen djupt uppskattade. Energidepåerna fylls på, det rensas i pappershögen, vilket röjer plats i hjärnkontoret till annat, lite mer intressant. Välbehag och njutning ökar i takt med vinkonsumtionen kring bordet med vännerna och när jag nu är ledig hela härliga helgen, så har jag, som ett plus i kanten också tid över .., -att spendera i sängen! Thank god! Vilken gó mix. Lagom av allt är alltid bäst!
Dags att göra det sist nämnda kanske?! Är faktiskt ganska pömsig efter en fullspäckad lördag, till o med, utan utgång. Kryss i taket. Kommer förmodligen ligga ´å stampa takten i sömnen i natt OCKSÅ.
Can´t live without dancing, nor without music. It make me feel free and alive.


Spontanitet

Gott med grillat, tänkte vi. `Å visst tusan var det så. Med sin nya grill tillagade BBQ-master något i särklass. Mui Bien Henke! Lite vin blev vägledare till "ett ´å annat", `Å jag måste säga; Jag är ruskigt imponerad över kvällens talang, den var ju verkligen inte liten iheller. Ut från skafferiet langades resten ut. Lite hångelsugen man blev, nästan lite farligt faktiskt. Visst är man ett stort fan av  "spontanfester", sådana får det bli fler av, ´å det är mycket snart!

I´m Lovin´ it.
Sup ´å svälj, trevlig helg.


Älskar dej mamma.

Jag vet inte vad jag hade gjort utan dej mamma, du är helt underbar. Du ställer alltid upp; Lagar gudomligt god mat, ringer alltid och checkar om jag mår bra, har alltid någon vettig kommentar att fälla och ger väldigt ofta himla bra råd. Du lyssnar om jag vill småprata och har alltid en ledig axel som jag får gråta på när det behövs. Du tycker om att chatta över en fika och är aldrig svår på att "flumma" (Ehm, knasigt ordval) Om något händer släpper du allt runtomkring och kommer direkt. Jadu, kära mamma, DU finns ALLTID här, för mej. (´å resten av "ligan") Vilken tur att vi har dej. Tyvärr är jag inte alltid duktig på att visa hur mycket du verkligen betyder. Ibland visar jag säkert raka motsatsen. Det är verkligen inte meningen. Men för det mesta så hoppas jag att du märker och får bekräftat vilken underbar person du är. Du är min favorit, jag älskar dej Mamma!


I like Fridays!

... -especially this one! Ibland känns allt bara så rätt, allt klaffar och alla problem blottar sig. Ja, idag är en sådan dag! Det känns underbart när man får "credit" för något man kämpat för, när man genom en liten gest får bekräftat från en När ´å kär hur viktig ens presens är och när man sitter ´å myser/umgås med de man älskar.
I morse när jag vaknade så hade jag en stressig dag framför mej, (trodde jag i alla fall) jag hade en obehaglig liten klump i magen som inte ville försvinna. What to do?! Ja, det fanns inte så många alternativ så jag steg upp ur sängen och hoppade i träningskläderna. Sen flöt det bara på ... Jobbet gick som en dans, sålde en kostym och fick mycket beröm av kunder, vilket känns otroligt skönt. Vissa dagar känns det värdelöst, då det verkar som om ingen uppskattar ens engagemang. Så dagar som denna är högt uppsatta på favolistan. Inte för att det är så lätt för "måndag" eller tisdag" att slå "fredag" annars iheller, men just denna är favoritrankad.
Inte nog med superfredag på jobbet, det flöt på hemma också. På 45 korta minuter lyckades jag tillaga en gó middag till min kära familj som var speciellt inbjudna på inflyttningsmys till mej ikväll. Nu kommer man på hur mycket man egentligen saknar att ha dem runtomkring. - Älskar er, tack för en skoj kväll!
`Å som pricken över i:et skickar min kära kompis ett medelande som verkligen förgyller tillvaron!
Thanks, Love you, you know who you´re!

Sluta lata!

Det känns himla bra, så många "Plus". Vi piggnar till, ventilerar hjärnorna, snackar onödigheter (och väsentligheter), får sommarkänslor, trimmar kroppen till "beachen -07), förebygger blod- och kärlsjudomar och samtidigt bidrar hela morgonpromenaden till känslan av en längre och mer energirik dag! Emma, vi har infört en mycket bra vana! I´m proud of us! Så, till alla er där ute; Ställ klockan en timme tidigare, se till att slita er från den varma sköna sängen --> Våren är här; Ut och njut!


image1

Hängbröst eller inte?!

Tyvärr är det alldeles för ofta vi tjejer ser negativt på oss själva. Rumpan är "för stor" i alla jeansen, finnarna lyser som stopljus mitt i pannan, "OM jag ändå vore 10 cm längre", Usch; bad hairday idag IGEN ... Det är patetiskt, vi borde vara glada för varje ny dag som gryr. För ännu en dag att njuta av livet - precis som den vi är. Men, visst är det helt naturligt att ha en dålig dag då och då, och tycka allt är pest och pina. Fine, men det får absolut inte bli en vana. Istället borde vi på morgonen, då vi vanligtvis rusar förbi spegeln, stanna upp och ta en rejäl titt. Jo, för vad upptäcker vi då? Vi uppmärksammar att det ena bröstet hänger lite mer än det andra, aaah, typiskt. `Å vart i helvete går nu gränsen för "hängbröst"? Här kommer ett tricktips; Lägg en penna under brösten. Trillar den ner på golvet, så kan man andas ut, fastnar den däremot så är det avgjort; --> Hängbröst! Skönt att pusta ut, men ´å andra sidan - Det är förtusan kvinnligt med hängtuttar!

Sov gott


Tack ´å lov

70%-ig, mörk, ruskigt god chocklad smälter ljuvligt i munnen - Vilken jäkla lyckokänsla! Det är tisdag kväll, 1:a maj och vi allra flesta har haft en välförtjänt ledig dag, utan arbete och måsten. `Å med tanke på gårdagen (Valborg), alias; "årets fylleslag", så har med all säkerhet en stor del av landets ungdomar spenderat dagen till sängs tillsammans med huvudvärken och vattenglaset. - Tack och lov att jag inte ingår i den gruppen (i år). Nä, för i år sitter jag hemma i min nya lägenhet och njuter av vårkänslan som sakta (men säkert) tränger sig på. Varken bakfylla eller ångest bankar på dörren. Dock känner jag mig redan morgontrött - om bara några timmar är det dags att lyda väckarklockan och rulla av sängen. Varför så snart? Inte för att det är surt att jobba, det är snarare intressant och givande, - Tack och lov. Men en, bara en, extra dag hemma, hade verkligen gjort susen. Man kanske borde ringa bossen, hosta i luren och sjuka sig?! Nä,  det ingen bra idé. Det är varken schysst för min lönespecifikation, mitt samvete eller min käre boss. Jag vet ju faktiskt redan med mig att morgondagen kommer bli hur skön som helst, - Tack ´å lov. Trevliga kunder, många söta killar som kommer in i butiken och hälsar på och kanske till och med lite beröm som får mej att rusa till jobbet resten av veckan. Vem vet, ... nobody - Men en sak som är säker är att;  man ska inte låta det negativa lura! Livet leker, - Tack ´å lov.


RSS 2.0