Underbara Barcelona i bilder!

                                                      

Tryckfel!

Har varit nere i stadskärnan med mamma, tagit en kopp och lunchat mé jobbartöserna! Satt nere på Snuggles då det slog mej att jag är lite "Ahead of Schedule", idag är det ju inte alls Dagen före dagen, före dopparedagen, så jag tänkte bara gå in ´å redigera mitt fel! Ha en mysig fredag! Love, Sophie


Tomten ´å Jag

Dagen före dagen, före dopparedagen - Sitter på tåget hem till Ystad, ifrån "hemma" som numera är Halmstad. Ett hemma som faktiskt börja kännas mer hemma än någon annanstans. På bara mindre än fyra månader så har mitt liv ganska smort transfererats från ett härligt, men ganska enformigt, liv i metropolen Ystad, till ett liv som student, innehållande alla möjligheter och festligheter, i Halländska Halmstad. En förändring som jag långt ifrån ångrar.


I övermorgon kommer tomten, ja just det, den skäggiga och skrämmande gubben i röda ulliga kläder. Han som jag var livrädd för som 2-åring, då vi firade julafton hos Mormor och Morfar i de Småländska skogarna. Mitt första minne av gubben är just därifrån, och det sitter troligen fortfarande, helt omedvetet, kvar ´å nöter i huvudet. Jag tycker nog faktiskt egentligen inte om honom, trots att jag förmodat det när han kommit med alla spännande paket den 24:e. Tomen har inte alltid varit densamma för mej, utan han är någon, eller kanske något, som många gånger ändrat skepnad och betydelse i mitt liv. Från första början så var han en mystisk figur som man inte visste om man skulle tro på, eller inte. Alla äldre kusiner sprang ju hela tiden runt och påstod att han var "fake", man visste ju inte riktigt vad man skulle tro. Men sen en jul fick även jag det "Svart på Vitt" ... Först förstod jag inte alls vad skjutton Lill-Jimmie gjorde bakom skägget, iklädd de där fula röda kläderna, men med hjälp av en vis viskning i örat från storasyster, så tändes ljuset. Då var det inte lika mystiskt längre, OM jag kände mej besviken. Det där med snopenheten vid den sanna bekräftelsen om Santa Claus, är något som hör till att bli vuxen, antar jag. Någon gång måste man växa upp och inse vad som är realitet och utgå därifrån. Trots vetskapen att tomten inte sliter på tomteverkstaden, får postlådan full med önskelistor, äter upp gröten utanför dörren, åker efter sina renar eller hoppar ner genom skorstenen och fyller upp julstrumpan, så älskar jag själva iden, iden om att det finns en tjock ´å gó gubbe som verkligen pysslar med allt detta kring jul. Därmed älskar jag också julen och alla tokiga och onödiga traditioner som hör den till à Ta det lugnt med familj och vänner, småbråka med Pernilla om hur glittret ska hängas i granen, julbaka till julmusik (eller Tomas Ledin, Haha), förbereda och avnjuta ETT smarrigt julbord, titta på när den moderna jultomten strippar (Jadu, Pillan!?), titta på Kalle Anka, men framför allt ligga klarvaken och helspänd i sängen den 23:e, för att sedan smyga upp på julaftonsmorgon för att klämma på paketen i julstrumpan.

Såhär på senare år så har jag kommit att skippa onödigt mycket dekoration och pynt, för det tycker jag är något av de få sakerna med julen som faktiskt är överskattat. Men samtidigt blir jag rädd att jag med den inställningen ska bryta mej loss från traditioner och inte föra dem vidare, ´å det vore väldigt synd. Jag tycker om en lagom "julig" jul ... En jul där kärlek och gemenskapen ska stå i centrum, UTAN stress om att behöva fixa allt det där "onödiga" runtomkring! Julen ska vara skön, mysig, lugn och kul!


En kul tradition som vi Holmbergare hade länge, och som jag faktiskt inte minns när den försvann, var när vi barn drog in pappa i duschen, sprutade ner honom med alla kläderna på och sedan tvingade honom att bada fullt påklädd. Det var absolut julens höjdpunkt och utan tvekan något som jag kommer gräva upp till en given tradition i min egen familj! OM många år! =0)


Nu är det dags att packa ihop, är redan i Svarte och om bara någon minut ska jag få krama min kära mamma och träffa resten av ligan! à Jag njuter och ser framemot en lite Varm(are) Jul! I morgon lyfter planet mot lite sydligare breddgrader. Kommer dock bli en annorlunda jul, men det är bara KUL! =0)


I´ll be back, Puss ´å Kram




Glass är definitivt livskvalitet!

Sitter ´å äter glass, som vanligt! Det må vara en av min tyngsta "laster"! Haha, fast `Å andra sidan så blir jag ju glad av det, så att kalla det last vore ju kanske fel, eller?! Faktum är att det finns väldigt mycket som kanske inte gynnar hälsan fysiskt, men som däremot ger bra psykisk utdelning ... så varför inte, det är bara att njuta, gosa ´å vara glá ... Då går man liksom PLUS!

Samma sak gäller kårenfyllan hos många mitt i veckan ... om Pelle väljer att lägga in ett skott som han faktiskt mår fint av (han har ju så fruktansvärt skoj), så är hans prioritering Rom `Å Cola Onsdagskvällen, snarare än en normal torsdag. Det är  hans välbefinnande! And for instance ... "Torsdag är Ett jäkla sätt att spendera en sjundedel av sitt liv på."

I ett perspektiv så är det inte alls hälsosamt när jag, i mina glädjeutbrott ,hoppar ´å dansar som ett psykfall i sängen och runt om i lägenheten. Risken att bryta ett ben eller införskaffa en hjärnskakning är relativt stor i min värld, men då överväger jag gjädjen i skuttandet och bortser från den onödiga faktan att jag faktiskt kan slå mej. Va tusan finns det att vara rädd för?! ... Lev loppan överallt ´å alltid! -->Vila, ångra ´å  tveka, det kan man göra i graven!

Det är mycket hälsoröner som ligger på lager i huvudet, fakta och kunskap om hur man faktiskt borde leva sitt liv, laga min mat, träna biceps på bästa sätt och kurera sig i en förkylning ... men som tidigare sagt; Att tillämpa kunnandet i praktiken är, och kommer alltid förbi, desto klurigare. Mycket snack lite verkstad!
-->Bara man mår bra ´å har roligt!

Kanske i mycket god tid för mig att sluta skriva en massa strunt nu?! ... Jo, så sant så ... =0)

Johanna, Sofia, Lisette m.f har redan flytt fältet ´å begett sig hemåt ... men här sitter jag kvar ´å har inte ens börjat packa än ... Haha, men lika glá är jag för det! Varför så bråttom, som den lille killen sa! Jag trivs bäst här, framför min dator, och smaskande på min knäckglass! ¨ Tåget går inte än!



Kommer sakna mina musketörer ´å hela atmosvären här i stán, men ack så härligt det ska bli att komma hem!
Känslan som yr just nu, är väldigt härlig ... avklarad gruppuppgift, färdigframställd redovisning, "gó jul"-mys mé tjejerna ´å bara ordet NJUTA i tankarna! Så här borde man alltid få leva! --> Det är faktiskt MKT NICE!

Hohooo, Kul Jul ´å Festligt nyår!
Puss ´å kram, från mej

I min säng 22.59

-"Det drar i hela musen på mej, när du gör sådär på mitt lår".
-"Amen, så får man inte säga ..."
-"Men jag säger ju bara som det är, jag vill ju bara vara ärlig så du vet att du inte ska fortsätta!"

"Ja, vi är grövre i munnen än pojkarna!"

Live with it!

Jobbigt Omotiverad . . .

Har verkligen inte tid att lida av denna hemska omotivering ... Kämpade mej ner på biblioteket efter jobbat (tjugo i tre) för att fila klart ett arbete. Detta är egentligen ingen tung uppgift, men idag så går det tydligen inte alls ... suck. Småätit lite godis, kollat på folk, pratat me David, kollat facebook ´å köpt mej en kaffe för att sedan kunna börja skriva ... men icke sa nicke ... det blev direkt till bloggen istället. Inte så bra en dag som denna.
Finns det någon som kan kasta hit några "fokuseringspiller", om det nu finns?! Är av största behov!

HJÄLP!

Sanningen under bordet =0)

Lördag kvällen bjöd på en massa härligheter; Gott sällskap, mumsigt julgodis, tokig Yankee Swap och slutligen "Ranking the Stars"! En "lek" som jag knasigt nog aldrig tidigare har gjort och som framkallade ett ´å annat gott skratt. Efter bara några månader i Halmstad har vi töser kommit varandra nära och det är intressant och få höra hur andra uppfattar en som person och hur alla ser på varandra. Givetvis med en "nypa salt", men gårkvällens lek var nog faktikt ganska givande! Rankade delad etta som "partypingla" blev Spiken ´å Fialotta, med en ´å annan galen motivering ... "Efter finsittningen på nollningen så kan jag tyvärr inte ändra uppfattning om dej." och "När du väl är i farten, då jäklar går det undan". Smartaste töserna kom att bli Virgina ´å Elin, men där utvecklades en diskussion om hur vi egentligen difinierar Smart. Var det emotionell smarthet, smarthet som i att ha läshuvud, vardagssmarthet eller smart på alla plan!? Det är en ganska intressant fråga, men som jag ser det så är en emotionell och en vardaglig smarthet något av det mest väsentliga. Själv uppfattas jag kanske inte som plugghuvud, men däremot fick jag höra att jag bar på de andra smarta egenskaperna. Känns skönt! Ett annat tema som kom upp i leken var den som är "mest sexgalen" ´å där hade vi delade åsikter, men jag visste ju vart jag lade min etta; Bitchen. Som även fick en 8:a av Jojjo med motiveringen; ...

Jojjo: "Fia, för hon säger ju att hon inte har någon sexlust- och drift".
Fia: "Ah, när fan har jag sagt det?"
Jojjo: "När vi var på Lilla-H".
Fia: "Ha, ja men då var jag ju asnitad".

image61


 ... Vilket visar på att jag faktiskt kan ha tippat ganska rätt genom att placera Fia på en pallplats! =0) High Five!
I samlad skara efter kom jag med de andra med motiveringar så som; "Oskyldig tjej utåt, men när det väl kommer till sängkammaren, då jäklar", "Jag står för min 2:a på dej. Hemlighetsfull, men crazy". Haha, ruskigt skoj att spekulera i allt ´å verkligen kunna uttrycka sin åskit, detta måste bli en vana! =0)

Sanningsenliga ord från Spiken om "mest Wild n´Crazy"; "Jag håller inte heller aldrig käften, men det gör inte du heller". Eller utryckt av Elin; "Syns du inte Hanna, så ser du till att synas. Det gillar jag". Andra interna uttryck som framkallade hopp i stolen; "Fast det tar ett tag att förstå det", "Då är inte Hanna med längre då? Nähe, annars hade hon ju kommit på min 1:a plats". En given första plats blev jag själv tilldelad på "mest galen" ´å utåtriktad ... vilket är något som jag troligtvis får leva med, That´s me ... både plus och minus!

Kvällens "Hurtbulle", eller ja, IVP07´s hurtis och även "mest omtänksamma"  blev underbara Jojjo, med många góa motiveringar! Vem annars egentligen skulle jag vela säga; efter alla peppande ´å pushande ord från hennes sida. Tur att vi har dej! Hur hade vi annars kommit ut på promenix då ´å då eller orkat stiga på ur "kojen" tidigt på måndagsmornar!? Livet här hade inte varit detsamma utan dej, "en av de tre musketörerna". Det är tur att vi alla finns! I like you A LOT dudes!


image62


Något som måste tillägas är att vid många tillfällen under kvällen så kom vi ju faktiskt fram till att alla egentligen borde hamna på en 1:a plats överallt; partypinglor, mest omtänksam, sexgalnast och smartast. Ja, faktiskt så har vi en relativt hög kvot på det mesta inom IVP - Face the Facts! Ah, förresten där ljög jag nog tyvärr ... det där med mest rebell som tonåring, där hamnade vi, Änglar ,utan tvekan på delad 8:e plats!?! Ellooor?!

SOV GOTT, för det tänker jag göra!
Hejdå.

Tomteverkstad, Niiice ´å stressiga "shoppers"!

Summering av dagens arbetsdag, vilken gick väldigt fort ´å va väldigt rolig! 9 av 10, faktiskt! Största andelen av folkmassan i butiken är positva och sprider lite julkänsla, medan de där resterande 10% är otroligt stressade, med problem att ens lyfta mungiporna lite ... det är tragiskt. Hett tips; stanna hemma for god sake! Lite stress hör julen till, men i kombination med glädje är att rekommendera!

Förra veckan köpte jag "Anti-julstresspiller" till min kära Mamma, det tycker jag alla mammor kan få ... Det är inte meningen att julen ska bli en last, framkalla nervositet/ångest och framförallt stress - Julen ska vara behaglig! I år har familjen Holmberg för första gången slopat julklappar helt, eller ja nästan iallafall! En ´å annan klapp blir det nog! Istället bär det iväg på liten weekend där vi istället kan umgås. Det är det som betyder något på julen --> Nära ´å Kära!

Jag älskar lördags eftermiddagar, de är så softa, speciellt efter en hel dag på jobbet! Komma innanför dörren, dra på mjukisar ´å mysa i sängen framför teven tills man inte kan hålla ögonen öppna ... Sån skön trötthet. Vet med säkerhet att jag kommer ha träningsvärk i fingrarna imorgon, efter allt jobb i "tomteverkstaden" ... troligtvis kommer värken i käften också, efter allt struntsnack ´å skratt! Men det får man ta - Bara man har roligt!

Dags att sjunka ner! Sup ´å svälj, trevlig helg!

Take care and stay cool!

Lördag igen!

Är inte det minsta pigg, trots att jag trodde jag skulle bli utav att gå upp tidigt, fixa mej ´å njuta lite! Ack, så bra ska vi inte ha det! Nyss intagit en gó lördags frukost, väntar på tvätten ´å har fastnat framför tecknat på teven ... det va längesen må jag säga! Ganska lustigt att man fortfarande fastnar me ögonen och börjar kika någon minut, eller en halv timme! Hehe. Förstår mej inte riktigt på dagens "barn"-program ... det enda som skiljer idag är att det är animerat, annars pratar de om kärleksaffärer, droger, bedrägeri och party ... same same, but different, liksom! När jag var lite var det My little Pony, Krambjörnarna ´å Dr.Snuggles! Men det var andra tider! Givetvis så har väl barnprogram alltid riktat sig till både vuxna och barn på något vis och det är skickligt/lustigt att Astrid Lindgrens berättelser fortfarande lär oss, lite äldre, något viktigt och verkligen kommer med ett budskap som har inverkan på oss också! Men varför i tusan ska dagens småglyttar underhållas med kärlekstrubbel, mord ´å annat strunt ... det finns väl något vettigare att bifoga deras huvud med!? Nu tror jag bestämt att tvätten ligger ´å väntar på mej där nere ... så dags att pingla! Sen bär det av till jobbet --> följt av julmys mé töserna ikväll ... Looking forward!
Längtar efter mi familia! =0) Vi ses snart!

PUSSAS


En sväng om bara ... lite knapp på tangenterna!

Det har kommit in en hel del klagomål från alla håll ´å kanter (?!) om att jag inte hälsar på stan, utan bara slinker förbi ... Önskan med detta inlägg är att slänga ut en ursäkt som blir godtagen av en viss Sofie ... Sorry Loppan! =0) Nästa gång så får du faktiskt dra mej lite i tröjärmen eller hojta till ... annars får du skylla dej själv! Haha.
`Å förresten, lycka till med La Baka imön ... inget kan la gå snett när Bakfia är i farten ... värsta blandningen av mästerkock  ´å dyracellkanin, för undan gårré! Ser fram emot en mysig ´å fartfylld kväll med IVP-töserna, kan något bli sämre?! NÄ! I like! `å inte tala om "Åre-julbord" på söndag ... det blir ju jul till 100% i helgen! Lika så på jobbet ... skoja att det blir julklappsförsäljning ... mjuka paket är det bästa i år, åt hel*ete med hårda! =0) Haha, Jaja, tolka efter eget huvud!
Fick nyss en invit bort till Jojjo, teve på schemat, närmare bestämt Legally blond 2 med Reese! Kan bli nice ´å se en romantisk komedi! ;0) Dags att rusa då ... I´ll be back!
Over and out, Sophie

Tvättlkorg V.s Toastol

Tvättkorg, toa, tvättkorg, toa ... toa, tvättkorg, toa tvättkorg?! --> Toalett. Runt nio snåret kommer Fialotta ´å Jojjo in me törling flaskan i högsta hugg. Redan när Fia öppnar käften med sin karlstad dialekt ´å då Jojjo börjar imitera Svt:s Filippa Bark börjar jag få magsmärtor av känning till ett skrattanfall. Det är fest på gång och skrattnivån är redan lagd på en 8 av 10. Något som förändrar det är Johannas kommentar i kombination med ett ifrågasättande ansiktsutryck och ett  knasigt tonläge; "Du, Sophie vad tusan är det för något du har i toaletten?!" Jag blir genast lite orolig och tankeverksamheten börjar arbeta med att luska ut vad tusan det är som kan ligga i toan ... viker runt hörnet ´å sneglar snett neråt ... Dubbelvikta lägger samtliga sig på golvet och klagar en halvtimme på otroliga magsmärtor av ett skrattanfall som heter duga ... Vi var utan tvekan uppe ´å nosade på 10 av 10 ... om inte 11. Aj, va ut det gjorde ... men skoj va det!
Det var mina svarta strumpor med gråa blommor på som låg i hålet ... jag måste skylla på bristande uppmärksamhet vid tidigare städning av lägenheten. Men hur jag kunde förväxla tvättkorgen med toastolen, är en MYCKETBRA fråga ... 1-0 med fördel toastolen!
Ha en kanonbra Luciadag! =0)

Hit ´å dit ...överallt, men ändå ingenstans! :)

Strax innan nio onsdag morgon och jag har redan hunnit med att svettas på ett spinningpass, käkat gó frulle mé kompisarna, städat undan här hemma ´å gjort mej helt iordning för vad en ny dag har att ge! Inte illa pinkat, eller va säger ni?! Jag mår iaf väldigt bra ´å ska nu njuta av en kaffelatte ´å en bit mörk choklad (Ja, såhär tidigt!), Yummie!

Idag har nedräkningen sjunkit halvvägs till julafton, vilket känns helt jäkla knas, jag har inte tittat på en enda julkalernder ... illa Sophie ... För gammal?! Njae, det tycker jag inte, möjligtvis för upptagen ... vilket är ännu värre! `å inte tala om julklapparna ´å julkorten ... Ajaj, jag som trodde att jag var ute i god tid iår, men NÄ! Dags att lyfta på skinkorna och digga på stan! Vill hitta speciella julklappar, får gå på jakt på fredag! `Å sen måste det packas för Barcelona, samtidigt som det är mycket jobb i veckan ... shit, måste nog käka de där "Anti-julstress-pillerna" själv, som jag skulle skicka till mammsen! `Å sen på allt så är där en intervju som ska göras ´å även ett grupparbete (do to 20th) Stress ,härliga julstress ... varför i helvete lägger alla lärare allt över och runt omkring julen ... riskfaktor för psykiskt ohälsa ... förstår dem inte det!? Andas, andas .... Aaarrrrg.

Ikväll är det sista Kåren. (Om den nu blir av med tanke på personalbrist ... ) Just det, festa ska vi ju också hinna med, hur ska alla pusselbitarna in?! Det är en bra fråga .... med ett svar; Ta en bit i taget! =0)

Jag skulle dessutom börja berätta; "Góbitar ur klumpedunsens liv." ... Men det får vänta!


ÄLSKAR ER 2-DAY, 2-MORROW AND 4-EVER!

image60






Givetvis, vem annars?!

"Sirener hörs uppifrån strandpromenaden och folksamlingen runt bryggan växer ...."
De som känner mej kan nog lungt påstå att jag är, och antagligen kommer att förbli, någon utav de mest klumpiga, otursförföljda och busiga person de känner. Tyvärr, men jag har kommit att acceptera det - jag måste ju acceptera mej själv och den jag är. Helt okej de flesta studer, men ibland skulle jag bara vela krypa ut skinnet, ta något starkt som bedövar och gå och gräva ner mej. Egentligen är det helt sjukt att jag faktiskt lever som jag gör idag, utan vidare biverkningar! Tacka vill jag för det!

Något jag är, eller kanske var, känd för är min reaktion att börja skratta när klumpat till det eller skadat mej. Det spelar ingen roll om jag landade på nacken efter volter, slog i huvudet så blodet började forsa eller om jag tappade nyklarna i havet ... Jag började alltid skratta, det var ju verkligen inte skoj egentligen ... men det var, och är ibland, så jag hanterar smärta och illska. Det fungerar. Fast med åren så har irritationen och illskan börjat ta över i chockade situationer, vilket kanske inte är så konstigt! Imorgon ska jag börja luska på vad det är som gör att jag skrattar i chock. Eller kanske något "smart-ass" som kan svara på det redan här?! I wanna know!

Det där med "bryggan" är inte det första på min eviga lista om bus, otur och klumpigheter ... Dags att börja lära känna mej kanske! Tänkte jag skulle börja "klä av mej" lite för mina nya homies i Halmstad!
Hyfsat svårt att välja introduktionsämnet, men imorgon ska det skrivas om brandbilen!

Sluta aldrig förvånas! Jag brukar alltid få höra; "Det är aldrig tråkigt att vara runt omkring dej. Det händer ALLTID något galet". "Givetvis händer detta, det är ju du Sophie". "Ja, vem annars?".

image59


Finns det någon behandling för denna livsstil?!




En gång busig, Alltid busig!

Nu var det ett tag sen sist ... sen familjen kom insjungandes med risiga morgontoner, med världens góaste frukost på sängen, en stor bukett blommor, tända ljus och paketer. Ända sedan i september faktiskt ... och det har faktiskt inte varit förens de senaste åren (kanske efter 15) som det börjat kännas lite vemodigt då och då. Lite smått läskigt att lilla jag, tillsammans med mina busiga syskon, redan har nått det s.k. vuxenlivet, eller i mitt fall kanske man borde utrycka sig i "studentlivet", inte fy skam det heller, vill jag lova.
Varje år när pappsen säger grattis så lyckas han också fälla en liten tår (en lyckotår får jag hoppas) och försiktigt nämna ... att "SHIT vad tiden går fort, jag kommer ihåg när du var så här liten och ...". Jep där sätter vi punkt. Jag har gjort för många helt otroligt knasiga bus, att de inte skall börja nämnas här. Men kanske imorgon ´å i nästa inlägg, jag får se helt enkelt!

Det jag egentligen sitter ´å luskar över nu innan jag ska hoppa i "bingen" är att det gäller ´å njuta .... Nu, alltid ´å hela tiden ---> Livet går inte i repris. -"Once in a lifetime".


image58


Kärleken är underbar

Nu är vi där igen, fy på oss ... ajabaja. Otroligt mkt alkohol, soft i soffan ´å singstar som verkligen utgör en fet jäkla riskfaktor för tinitus, ångest och därpå bakfylletrubbel söndag morgon. Usch, det borde vi ju tänkt på redan fyra i eftermiddags ... Är ganska pinsamt med tanke på att vi just faktiskt läser hälsorelaterat just nu ... men visst sägs det vara bra med lite alkohol om dagen. Visserligen inte en flaska i stöten, eller tre ...

Anledningen till att jag faktiskt orkade mej in här kl. halv sex en söndags morgon är att jag så sjukt gärna vill lägga ut en fet jäkla kram till min stora idol ... Anders (alias Brööö), I like you A LOT! Vad hade mårtenssons varit utan dej ... Vi lyckas alltid rocka så jäkla fett där ... tack för du é du! Du é en bra kompis! `Å inte tala om vad IVP07 hade varit utan dej, du rular faktiskt, ja det gör du! =0) Hoppas du har hunnit krypa in i den kalla stugan vid östrastranden! Fast ahhh, åt helvete med den stugan ... snart är det ju Bolmens för din del också! Om det blir andra (KÖTT)-Bullar då! Jajemen!

Det finns en viss kärlek, en kärlek som jag faktiskt inte kan förklara med ord, kärleken som bara gör allt så gött här i Halmstad. Jag tror med säkerhet att den kärleken har ett namn ... kärleken kallas IVP07. Så sjukt jäkla underbar.

Bortsett från att jag just nu fortfarande faktiskt är full, har ångest för busiga saker i Däckarns soffa och ont i örat efter Brös ´å Christoffers otroligt underbart (host) dåliga duet, så mår jag bättre än någonsin. Detta är nog början, på början, på en del, av den bästa tiden i livet! studenttiden - studentlivet! Det tycker jag vi skålar för!

Nu måste jag nog faktiskt trilla i säng, innan jag skriver något annat strunt.
Massor mé pussar,
Hej hopp gummi snopp

That´s IT?!

ah, skoja, sådär kaxig ska jag inte vara, inte än iallafall! Men måste ju faktiskt säga att den "spända och läskiga känslan" vid tentaskrivning är överskattad. Det var ju inte alls så farligt! =0) `Å nu känns det skönt, riiiktigt soft! Ingen mer sirap i skallen här inte ... och ikväll blir det alkohol i blodet och en festlig måtid! haha, ´å jag som precis haft tenta i folkhälsovetenskap. Visst kan jag "faktan", men vem har sagt något om att tillämpa den i praktiken!?

Sitter här med en liten skål godis, har precis plockat bort dagens fysiska aktivitet på schemat och tittar på teve, vilket jag har planerat att göra ett tag! - Att i princip inte göra någonting!


Pigg ´å vaken!

Vaknade med ett ryck av alarmet ´å hoppade upp utan problem, känner mej förvånadsvärt pigg´å sugen på det här! Lovely .... haha vill ju bara få det överstökat ´å att jag kan njuta av ännu en lördag!
Innehållsrikfrulle och en snabbis i papprena, sen är jag på hugget! Jag kan, jag vill, jag ska! =0)


FET KRAM


Trött, seg och i desperat behov av en fet kram! Någon?

En utmärkt beskrivning på min livsituation för tillfället. Har nyss kämpat av mig allt; tjocka kläder, tunga väskor och blöta skor. Vad jag också har gjort är att acceptera oförmågan att nöta in mer i hjärnkontoret - nu är det som seg fugde- sirap och bananaskids- konsistens där uppe. Helt sjukt långsamt går det ... Enda medicinen är tentaskrivning och den måste jag vänta en hel evighet på. Vilket liv vi lever - krävande men helt sjukt underbart!

Jag tror, eller ja, jag vet .... att jag behöver en Kram (En sån lång, varm- och gosig kram) som man inte kan få nog av. Helt slut i hela kroppen, jag har huvudvärk som heter duga och all energi har sugits ut ur mina celler ...men inte helt spårlöst - Den har gängat med pappersbunten på ett av borden på biblioteket, typiskt. Borde jag sätta upp Efterlyst-anonser, eller hittar den tillbaka sjäv?! Hoppas på det sistnämnda ... palla dra igång ett sådant projekt nu liksom ... NÄ! Nu ska jag bara gå i ide, se på idolfinalen och be om att tiden ska gå Liiiiiiite fortare, är riiiiktigt sugen på fest liksom, `Å det kommer det bli tomorrow night! 

Hugs and Kisses, and wish me good luck! =0)
Over and Out
Sophie


Tenta period!

Mitt uppe i tentaperiod, ´å vad gör jag?! Tränar en massa, städar lägenheten, tvättar ´å lagar gó mat! Ahja, men visst är man värd lite vila emellan passen!? Det tycker jag, trots att jag hade tankar att sitta hela kvällen också, men palla!? Dagens pluggrush på 8 timmar räcker gott ´å väl, nu vill jag ha skoj! Fest, någon?! =0) Kåren ikväll juhe!

Idag släpptes nya koreografin mé musik på SatsDansen, riktigt skoj ´å fartfyllt pass + underbart bra instruktör! Helt sjukt vad jag saknar dansen ibland, maybe I´ll be back there someday!? Är lika glá varje träningspass som går hem utan att foten spökar, nu är jag på G igen, WIIIEHAAA! Finally, OM jag har väntat och längtat efter roliga träningspass ´å spontanidrott! LOVE IT! I´m back fighting! Ser fram emot en härlig vår mé góooo träning!

Dags att hänga upp första maskinen, so I´m OUT of here!

Dröm söta drömmer, det ska jag!
TJING TJING.

`Å Hörredu Fialotta ... det är tur att vi ej har "sådan" kärlek då ju, annars vet ja tusan vad som hänt ... hade kunnat bli ruskigt farligt dock! =0)

Dissa eller hissa julklappar?!

Det är tanken som räknas - inte ting


Nu för tiden är det alldeles för många som jagar det mest oväsentliga, nämligen saker, eller ja du kanske vill kalla det objekt, föremål, prylar, pinaler, mackapärer, grejer, jag vet i sjutton, namnge det själv. På teve, i affärer, på arbetsplatser och i värsta fall vänner emellan så stinker det konkurrens och habegär. Många anser att makt handlar om saker och pengar, med andra ord, att man kan köpa allt med klöver. Jag håller med min farsa som alltid säger att "livets viktigaste ingredienser; hälsa, kärlek och lycka är gratis och besitter man de kan man vandra hur långt som helst och det är då man har makt."


Juletider är den tiden på året då affärer tjänar multum på klappar som människor med jäkt känner att de måste inhandla för att sedan kunna bevisa sin kärlek till andra. Det är löjligt! Visst är det alltid roligt att få presenter men ännu mer uppskattar jag, och säkerligen personer i din omgivning, att bli överraskad i form av en händelse eller med något annat, mer personligt! Få en helkroppsmassage av pojkvännen, att en vän tar med mig på en mysig långfika eller att man tillsammans med familjen åker iväg och umgås, En julklapp iform av tid att spendera med varandra. 

Julen är definitivt årets mysigaste och mest härliga högtid. Att bara ägna sig åt nära och kära är viktigt att göra då och då. Visserligen är det något vi borde göra alla årets 365 dagar, men man måste ju faktiskt sköta hand om sig själv också! =0)

Slutligen, ta det lungt och njut! Det behövs för att orka resten av årets happenings --> nyårsfirandet! =0)


Feta diskussioner på biblioteket!

För närvarande bor vi på biblan. Ganska trevligt med härliga diskussioner, men tanken på lördagen gör mej illamående ´å stressad. Vilket liv vi lever! Har brottats med 50% av anteckningarna och de resterande får jag svälja ikväll efter steppen. Nu är det arbete på högsta nivå som gäller! Något som man finner tröst i är känslan av att utbilningen är helt rätt, så himla intressant! Har en hög önskan om mer tid till mitt förfogande dock. Snart dags att slänga sig på cyklen och trampa iväg till Stressföreläsning!

Varför så bråttom?!


Första advent!

Oh yeah, fortfarande seg i kolan, spriten tär verkligen på en. Tur att denna dagen bjuder på mkt mysigt så att jag kommer på andra tankar än bakfylla! =0)

image54


Va nyss nere en sväng på julskyltningen, mysigt men trångt ´å irriterande människor. Varför stressa så jäkligt?! Vi tog det lungt, svepte en gatuglögg ´å köpte julgranskulor på Clas Olsson, tihi, vilken julstämning! Kände att jag va tvungen att piffa till mé lite julpynt, så det blev lite kulor hängandes i fönstret. Helt OK faktiskt! Orkar inte pynta så mycket, känns inte som det är lönt. Har lassat fram extra mycket ljus som får höja stämningen istället! Det fungerar! Ska snart iväg på glöggbjudning, ypperligt första advent firande! I like.

Hohoho ... snart kommer tomten. Inte klokt vad tiden går fort, snart Barca ´å Åre!!! Wiehaa.

Stirra ner, stirra ner, stirra ner ´å stirra ner! ;0)




Frågan är ju ... OM jag fortfarande är full?

Jag tror ju nästan det faktikt, tyvärr. Haha. Vaknade runt nio av ett samtal från kära syster. Pigg? Njae, det vill jag inte påstå, tycker inte om att ljuga. Kom i samma stund på att jag missat löftet om nio-promenix mé Jojjo ... Attans. Men frågan är ju nu, hur tusan kan ja lova något sådant dagen efter en rejäl festkväll?! Haha, jag är lite coco i bollen. Mm ... men det blev en första advent frukost i hus 7 hos P.C ´å kära Jojjo. Riktigt nice, faktiskt.
Kom precis in genokm dörren med vetskapen att jag inte kommer öppna en bok idag ... orkar helt enkelt inte ... Och det ändras så blir det plugg SEN! Inte nu, för nu ska jag mysa. Det bästa jag vet. Önskar dock att gårdagens bravader inte hade haft en så grym påverkan på dagens hälsa. Som men bäddar får man ligga. Jajamen ... men inget jag ångrar, FY TUSAN vilken härligt bra gårkväll. Helt OK slut också, för den delen! Faktiskt.
En annan fråga är ju; vart tusan är min väst ´å kamera?! Ojoj, vilket skott!

Fick nyss syn på svarta "fartmärken" på golvet ´å har även luskat ut vart ifrån de kommer?! Jojjo, ja det är Du ´å Ja!  Saknar den tredje musketören ... men hon har la gått ´å blivit gatul***er igen. Måste ju livnära sig på något, ´å att det är bra business i Luleå, det tvekar ja ej på! Kom tillbaka nu Fia! =0)

Senare idag är det premiär, då släpps den! Bara så ni vet ... missa INTE!

Over and out
I like this A LOT! ;0)

Tre (+1) faktorer som omöjligör en optimal festkväll ...


1.) BH UTAN BAND. "Jag kan inte ha roligt ikväll för jag har BH utan band". Precis; Ett måste för en galen festkväll är band i BH:n, annars går tiden åt att vakta linnet så att man inte blottar tuttarna. Kul sysselsättning när man egentligen borde rocka fett på dans golvet? NÄ!
2.) SKOR MED STRÄV SULA. Det finns inget värre än skor som fastnar i golvet när man dansar. Man måste kunna glida lite så det ser ut som att man flyger över golvet. Jeje.
3.) LUGG. Det senast tillkomna på listan! Visserligen är lugg jättefint ´å fyller en klockren funktion när en oönskad vän träder fram i pannan, men att ha lugg när man festar ... det är ingen höjdare! Believe me.

`Å sist, men absolut inte minst --> DÅLIG MUSIK .... Usch, det kan verkligen spoila en hel utekväll. Så komigen alla heta DJ´s; "Let the music play".

Ikväll blir det utgång mé bh-band, hala dojjor, uppfäst lugg ´å förhoppningsvis härlig musik!
Sup `å svälj, trevlig helg!

image53

RSS 2.0