Läste idag ...

Att en kyss förlänger livet!
Inte nog med att det är helt underbart att kyssas.
Det är även en "hälsokur" för kroppen då;

1.) Beröringshormonet/kärlekshormonet Oxytocin stiger när man kysser någon. Detta verkar avslappnande, lugnande och återhämtande för kroppen. Man blir mer nyfiken på omgivningen, öppen, rofyllda och mindre rädda ... Med mycket mera! Beröring är beroendeframkallande!

2.) Dopamin utsöndras i mängder, vilket framkallar njutning!

3.) Kortisol, som är ett stresshormon, faller ...

4.) `Å utbyte av många bakterier sker med partner :0)

Kanske borde skaffa en KyssKompis ?!

... Dags att läsa arbetsrätt igen. Bara en parentes!
Ha det undebart!


Livet är en resa

Onsdag morgon, klockan är tio och det öser ner utanför. Som tur är sitter jag på X2000 och beskådar regnrusket genom fönstret och är inte riktigt medverkande i blötläggning. Underbart! Lyxade dessutom till det med taxi till stationen, men hade jag något val?! Nä, precis!

Sitter här och kollar på "folk", alltid lika spännande ... Vart ska de? Varför ser hon så trött och ängslig ut? Han ler stort, undrar vad som förgyller hans dag?! Killen bredvid mej har kalendern full med text, verkar stressad och väldigt buzy ... undrar om han har någon fritid? Så många olika personligheter som finns på ett tåg, så många livsöden, mängder av olika tankar, känslor och planer. `Å här sitter jag, på det rullande tåget och iakttar och upplever alla dessa händelser. Visst är livet allt bra spännade ibland.

Är påväg till Stockholm för att besöka ett gäng underbaringar som jag varit ifrån på tok för länge. Ska bli riktigt härligt att bara hänga, "up-date:a", mysa, träna och ev. shoppa! Tihi. Vi ses snart girls! `Å Nicke förståss! Haha.

Läste nyss veckomailet på jobbet ´å tänka sig, jag fick "Veckans ros" med motivering; Till Sophie för en stark vilja och engagemang att utvecklas! En riktig motivationskick i höstrusket och vidare arbete. Tack goingar! `Å igen, ni är världens bästa kollegor ;0)

Nu ska jag läsa och äta fruktsallad, men tills vidare ... Ha en helt underbar onsdag, för det ska jag ha ;0)

"Man måste våga för att kunna vinna"
Dophy



09.07

Gomon världen!

Klockan är 09.07, Sportnyheterna på TV, filmjölk och blåbär i frukostskålen och om 12 minuter börjar min föreläsning i Arbetsrätt. FAN, nu får jag inte missa mer ... men What to do?! Det finns värre saker att gråta över, så varför endast över lite spilld mjölk ... sådan är ju inte jag! :)

Om några timmar kommer min underbaraste underbara hit, hon har skickats från Skåne ´å kommer som en ängel för att ta hand om mej! Haha, nä, det hoppas jag hon ska få slippa ... hoppas jag har två fungerande ben snart! Ska bädda ut extrasängen, som faktiskt är riktigt skön, ta fram lite protein från frysen och skriva köplista till frukt´å grönt på torget! Hon mådde tydligen inte heller som fisken i vattnet ... tagit den där sprutan och fått någon biverkning ... Hm, Att ta eller inte Ta, det är frågan?! Hur ska jag göra?!

Hehe, diskuterade nyss på Nyhetsmorgon varför killar/män aldrig köper sina egna kalsonger ... Då enbart om de är singlar och ska imponera/ragga på töser, eller bara få ett ligg. Det ligger kanske en sanning i det. För jag har då flertalet gånger köpt kalsonger till de män jag har i mitt liv och min kära mor kan nog inte annat än instämma på detta påstående! Vad säger du?

Det finns inget som jag hellre skulle vilja göra än att få dansa, träna vad jag vill, köra yoga, springa, klättra, svettas på gymmet och Ja, LEVA IGEN! Fan, nu har jag fått ligga på sträckbänken alldeles FÖR LÄNGE ... Men slutspurten är här, FEB/MARS 2010 --> STARK SOM HULKEN och smidig som SPINDELMANNEN och ENERGISK som DURACELL! Motivationen är egentligen på topp, men va fan ... det går ju inte fram av att ligga hemma precis ... så SNÄLLA ge mej KUCKELIMUCK-medicin så jag blir 100%-ig snart!

Ha en fantastisk dag, det ska jag försöka ha! ;0)

Dophy



Ett försök att G D M K !

Tjingtjing, back again! Shit, känner mej som en riktigt bloggare. Men faktum är att jag verkligen inte har ALLS mycket att göra ... Eller?! Njae, jag orkar det inte i alla fall! Såhär blev utfallet av mitt försök att G D M K -->

First of all; Äta bör man annars dör man ...



Ja, jag vet att jag predikade kring "Gårdagen" innan idag, men det är inte ALLTID nödvändigtvis något dåligt med att gräva i historia --> Titta va jag hittade; Gårdagerns Pasta Carbonara! Yummie, verkligen klart godkänd!

Vidare diskade jag undan disken, också från gårdagen ... Men enbart för att lättare kunna blicka framåt och inte bli knäpp varje gång jag gör entré i köket ... Smart drag, eller hur?! Kul att röja!




Men, desto roligare är det att baka ... Nu kommer du tro att jag är fullkomligt galen. Njae?! Kanske?! Eller nä, ... "Bara man har rolet", som vi säger i Skåneland! Dagens bakresultat; Kladdkaka ´å Banansockerkaka!

Kladdkakan avnjöt jag till en stark en, oohh, gott så det Kn*lla i mun! Jajemen! Men NU är jag proppmätt ...

"Vi rulla, vi rulla, vi rulla, viii ru-lla ... "
`Å i ungen gräddas ... BananaCake ... som för övrigt komma skickas direkt in i frysen för kommande (oväntade) besök ... Någon som är sugen?! Har givetvis Gevalia ´å en mängd s****-iga förslag! Mm, så är det!



Hehee, Visst har jag lite roligare ALLT, men nu är jag trött!
Tills vi ses igen;



KLOCKRENT!!!

"Allt skapad två gånger; först i fantasin, sedan i verkligheten"!

Over n´Out,

Dophy


T A C K T A L

Jag börjar få skinnsmak i rumpan. Legat på sofflocket på tok för länge nu. Det börjar bli riktigt långtråkigt, men va tusan jag har haft det ganska mysigt ändå. Äntligen har böcker lästs ut, massor med kakor bakats och TV.n utnyttjats så att det för en gång skull är lönt att betala sura summor i radiotjänst i Kiruna.

Söndagen var helt klart bäst här hemma. Biggest Loser, Uglyy Betty, Desparate Housewives, One Three Hill, Grey´s Anatomy ... alla avlöste varandra, helt underbart kanal5, TACK för att ni räddade min söndag! Lördag- och fredagens TV-underhållning sög, lika så gårdagens. Förutom fotbollsgalan då förståss. Men TACKA underbara vänner som kommer med fulla påsar DVD, tidningar, filmjölk, blådär ´å underbara digestive kex! TACK.

Ytterligare cred får Ipren, Voltaren och min underbara säng! Vad skulle jag gjort utan er? `Å inte tala om underbara tidsfördrivsamtal på telefonen (Vasigó telenor, ytterligare inpumpade). Men va tusan ... "Gårdagen är inte framtiden".

Nu ska jag se till att använda mej av GDMK-principen! Jag återkommer senare ´å berättar villka utfall det fått!
Tills dess komihåg; SHIT IN, SHIT OUT!

(GDMK: Gör Det Mer Kul)

 

 


RSS 2.0