Made for Halmstad?!

En vanlig Fredag i Halmstad --> Lågtryck, megablåst, piskregn, 3+ å´ mys på Morfars.
Efterlysningen; Umbrella made for Halmstad å´ fotbad som standard vid baren?!


         
Model; Sofia Söderberg med Umbrella NOT made for Strawtown.



FiloSOPHIErar.

Precis kommit innanför dörren på Bolmens 17, grävt upp lite vanlijglass ur paketet å´ myst till det i soffan. Jag skulle ju egentligen gå å´ lägga mej bums efter "Private Practise", men så fastnade jag i mitt Filosophierande. Bara att acceptera läget å´ lägga om nattschemat ... kan ju ändå inte somna med för många filosfiska tankar i bollen.

Ganska djupa tankar idag faktiskt; synen på livet ... Jag är ju inte ett stort fan utav den västerländska titthålet där vi (generaliserat) ser livet som en rak linje med en början och ett slut ...  Nä fy, faktiskt en ruggit skrämmade tanke, skulle jag vela påstå. Tillskillnad från väst gillar jag desto mer buddhisternas "chill" ... Deras tanke om livet som kretslopp där födslen är början på something new,  å´ lika så, annars den läskigt mörka döden. Visst kanske det låter lite flummigt, men varför skulle inte det vara real, om allt annat ofattbart existerar?! Gillar ju också tanken på Karmapoäng där livets goda handlingar, tankar ´å gärningar summeras å´ avgör hur nära vi hamnar Brahman när vi återföds till något annat, förhoppningsvis, schnajsigt! Hehe. Ganska coolt, hade vi i väst också funderat kring livet på liknande sett så kanske vi hade varit lite Góaaare mot varandra!? Älla?! Inga onödiga knivdrag, muckagräl & jobbiga jävla bilstölder ...


Jag måste ju säga det att jag avundas buddister som redan från början har "inprentat" ett liv efter döden. Det känns som om deras livsstil är betydligt mer avslappnad än vår här i väst och att de har förmågan att njuta mer av livet eftersom det för dem går i "repris". Deras livsstil tycks inte alls vara lika hektisk och ångestfylld som vår kan vara ... där här hela tiden pågår en kapplöpning om att bli å´vara "bättre" ... Jobbigt värre liksom.
Egentligen sabbar vi bara för oss själva ... Onödig jäkla tid läggs hela tiden på att vara till lags å´ tillfredställa andra, utan att kanske bry oss om att förverkliga det vi själva drömmer om. Den österländska livsåskådningen lockar verkligen och jag hoppas att vi här i väst kommer influeras desto mer därifrån.Go Buddhist!

LEV LIVET FÖRTUSAN - DET GÅR INTE I REPRIS!


Underbara sommar ... SKYNDA!

"Allting, allting, allting, ja allt är nästan perfekt ... " -Given i sommar är Lars Winnerbäck. Finns det något bättre än härliga utomhuskonserter, mé picknickkorg, gó stämning, stjärnklar sommarhimmel ´å sjukt underbar musik!? Möjligtvis något om man tänker efter riktigt mycket, men faktum är att det inte är mkt som överträffar skönt sommarmys iform av lovely musik i sommarsverige!!! OM jag längtar! Känns dessutom helt rätt att ha bosatt sig i en sjukt härlig sommarstad som Halmstad ... Sommar, kom sommar! ;0) AH, blir tokig av all denna längtan!

Klockan är 18.00 ´å det är fortfarande lite ljus kvar på himlen, fantastiskt bra, det börjar gå mot ljusare tider ... ännu ett tecken att sommaren (hehe, först våren) är på väg att visa framtassarna! Oh Yeah! 


                        


Då va det KLART! Ännu ett tecken på att det inte är så fruktansvärt långt kvar till sommarn´;

Du har bokat/köpt 2 biljett(er) till
LARS WINNERBÄCK SOMMAR 2008
BROTTET
Torsdag 7 augusti 2008, kl 18.00


Miss you!

image138

Need HELP; vilka ska jag välja?!

Bättre sent än aldrig! Nu har jag tagit tag i "brill-ärendet", sprungit ner till optiker ´å lånat hem ett par bågar ... Skulle ju hållt mej till ett par för att göra saken enkel, men kan ju som vanligt inte bestämma mej ... illa. Hehe, därför frågar jag nu er, Vilka nedan är finast på mej ... alt. 1, alt. 2 eller alt. 3!? Please help! Speciellt Mamma ´å Pillan, vilka tycker ni?! =0) Borste från osminkningen ´å tröttheten!

Alt.1
    

Alt. 2
    

Alt.3
    

VILKA?! Hehe. Hjälp mej!

Sov gott,
Dophy


Sug på sötsaken!

Tänkte blotta min kärlek till godis lite ... godis är Gott! Jätte mumsigt, faktiskt. `Å alldeles säkert den "kategori" som jag spenderat allra mest pengar i. Usch det är egentligen hemskt ... Jäkligt läskigt. Betala för ohälsa ´å spenderar grymt mycket onödig kosing på en massa loppor, valspäck ´å kemikalier ... hellre än på exmpelvis resor. Change of behaviour, Bitte! Inte nog med att man stoppar i sig en massa sliskigheter, tar studielån för att 1/10 av pengarna ska spenderas på snack å´ godis och att man blir helt Psyko i huvudet av den sockerrush som framkallas, så njuter man inte ens ... Härre gu, hur dum får man egentligen lov att bli?! Man hinner inte ens börja tugga på en sur kastanj förren man slänger in en lyxmelk i munnen. Visserligen är det en grymt gó blandning ... men hinner man njuta?! Nä, Just det!


Vill inte med denna blogg påstå att jag inte tycker om godis eller att jag tänker sluta på något sätt, men det jag vill ska nå ut till er alla är; NJUT av godsakerna, sug på sötsaken ... Bit inte! Då hinner du inte upptäcka det góooda! ;0)

Puss & kram,
Sophie


Klagomuren Vs. "springfling".

100% Confused ... somatiskt och kognitivt, alltid samma visa såhär på vårkanten. Går varken förklara plötsliga tecken på trötthet eller glädjeutbrott ... tankar ´å humör är verkligen helt "fucked up" såhär i slutet av Februari måndad. Vi styrs helt av vädret ´å kan inget göra ... ganska lustigt ändå?! Men, sen har vi juh Fia - tjejen som styrs av Sexdriften ... där lusten blommar, mer eller mindre, alltid! `Å därtill även aggressionsdrifter, förståss.

Förutom härliga vårkänslor så påvisade dagens utomhusaktiviteter, (ännu en gång), den dåliga fysiken man dragit på sig under de senare åren på bänken ... Behövs det mer "svart på vitt" för beteendeförändring eller får man kanske tummen ur röven idag och börjar kampen att återfå toppform?! Ska sova på saken, eller ja, i alla fall fundera på det över ännu en kopp svart ´å kanelbulle! ;0) Sitter på Hitta.se å´ letar förbryllat efter nummer till en massör som specialiserat sig på ljumskesträckning ... För Ajaj, inte alls skönt. Att jag aldrig lär mig att avstå från en massa konster utan uppvärmning ... eller ja överhuvudtaget ... de tar ju kol på mej förtusan. Hehe. Börjar verkligen bli gammal. Får se hur det blir mé Premiärmatchen på Onsdag ....  Värsta publiken, har jag hört ... så måste ju prestera ´å visa bästa sidan - Watergirl/Massör . . .  eller kanske vara den som styr upp spelet då det är påväg att gå åt helvete?! Vet inte, får se vilken position jag blir tilldelad.

    



Dagens träningsploj framkallade en "springfling" ´å strax efter avslutad ansträning kokade vi upp termosen ´å chillade upp i brygga utanför 17 ... OM det va Lovely! Mindre nice har jag det ju just nu ... överjaget öppnade nyss boken med fundering att läsa ännu ett kap ... såg ljust på det någon minut - innan detet grabbade tag i datorn ´å knappade in på Blogg.se ´å även youtube med Björn Gustavssons fantastiska lördagstruddelutt! ... Jaget hamnar dock snart i soffan mé cappucino i ena handen ´å "Mojjen" i den andra! --->  Vad har TeveSverige att bjuda på idag rå?


Tidigt lördagsmys i soffan! ;0)

"Lördag är det underbart sätt att spendera en sjundedel av sitt liv på". Eller vad säger ni mina vänner?!
Lördag är lovely, speciellt denna ... Jojjo har precis lämnat soffan där vi smaskat i oss frukostbullar ´å cappucino till ännu ett intressant topic! Som Fukky nämnde alldeles nyss i sin blogg så har vi de senaste dagarna umgåts, nästan, 24/7 ... Du är helt underbart tjejen! Hehe. Nu bestämde vi oss dock för lite paus, kan ju bli trötta på varandra ibland också, lagom är ju bäst, inte sant!

Sitter ´å väntar på att ännu en maskin tvätt ska snurra in över mållinjen, så jag kan kila bort till Hemköp ´å inhandla det som saknas i kylen, måste fylla upp den ... Snart kommer min ÄLSKADE Cillidilli !!! Ja, för nu är det på tok för längesen vi satt ner ´å chattrade ´å även festande, ser fram emot en gó weekend! Saknat dej! Kl.13 kommer hon med tåget, ett möte där ´å full fart mot lördagsshopping ´å fikamys + systemet, såklart! Ikväll är det fest förstår ni! Cicci, Nettan, Sophie, Sophie, Lotta m.f "Ystabor" .... behöver jag säga mer?! Yeah, OM det kommer bli fest! Bordet kommer som vanligt åka åt sidan, nivån på stereon upp ´å halkiga sockar fram ... som vanligt i Sophies & Oskars lya! Inga hämningar, bara party! Hehe, anledningen till kvällens tillställning är att härliga Sophie fyller 22 imon! GRATTIS I FÖRSKOTT gumman! ;0)


The Simpsons joinar mej på 3:an ... Tur att det finns ngt "Okey" program på teven lördagsmornar ... som vanligt är det mest barnprogram ... en massa animerade hjältar som krigar ´å pussas ... Bra underhållning för en 6 åring?! Det är ju frågan!? Dags att hoppas in i duschen ´å fixa mej inför Happenings "lördag23februari08", Wish you all a soft weekend, vi hörs imon ... bakfull eller pigg, det är ännu en fråga?! ;0)

Tjingeling Pling!
Oxox, Sophie


Är den "Officiella våren" här?

Precis hemkommen från jobbet ... det tog en halvtimme att slå sig igenom stormstyrkan ´å piskregnet med riktning mot Bolmens. Å´ just nu sitter jag huttrandes i soffan. Ska man då tror på att den "Officiella våren" är kommen?! Njae, känns lustigt ... brukar annars ha delad mening med det mesta som sägs på RIX, men idag när de påstod att den officiella våren var här på riktigt så vaknade jag till liv i kläduppackandet .... What, é det sant?! Slängde en snabbis mot skjutdörrarna ´å ut på gatan ... Blicken möts av inte mer än påbufflade människor, paraplyer, mörker, regn ´å rusk ... Så den lätta gick jag inte på, bara nästan! Jo, men de säger att om temperaturen ligger över nollsträcket 7 dygn i rad efter 15 feb så har våren kommit!

Så vi får väl trots dagens väder tro på nyheten ´å se fram emot en solig helg, för det kommer det bli! Strålande sol på lördag, fint och efterlängtat besök från Ystad ´å födelsedagskalas plus utgång på kvällen .... I LIKE A LOT!

Dags att pingla bort till underbaringen från Klippan, lite käk, plugg ´å teve!
Pussar, kramar ´å nyp, från mej.

Hungrig?!

Eller ja, Sylten?, på ren skånska (Dra ut på y:et för att undvika uttal som i "hallon-sylten" !)
Om så är fallet?! Bra, för här kommer ytterligare ett smaskigt(?!) middagstips från Dophy-Cooking! --> Söndagspasta m. valnötssås, en rätt som testpersoner i "söndagsmiddá" fick uppleva igårkväll, negativa reaktioner har ej mailats in så jag anser att såsen gick hem hos damerna!? Elloeer?
Gick i lördags den "lilla svängen" på Hemköp ´å fick syn på mandelbiskvier ... idén flög på mej --> Nyponsoppa m. glass ´å mandelbiskvier till efterrätt ... det var INTE igår, om jag säger så! =0) Smakade fortfarande lika gudomligt, men som Jojjo sa; "Jag fick alltid nyponsoppa när jag hade magsjuka, så det påminner tyvärr lite om att kräkas, annars va det jättegott". Nä, nu till receptet; it only takes 30 minutes! Så börjar du nu, så är du klar till cirkus 00.30, vad väntar du på?!

To feed 4 guys;

100 g avklädda valnötter
½  klyfta av den vita löken
Den lilla grova brödskivan (ca.6*6 cm)
1,256 dl mjölk (Fet eller lätt, your choise)
20 g riven parmesan
3 matskedar Olivolja
salt & peppar
2 Schnajsiga persiljekvistar eller lite från ett fruset paket!
1 kilogram pasta (kompispasta, pennepasta eller snoppasta ... valfritt!)

This is how to do:

1. Rosta valnötterna i pannan tills det doftar mumma. Sätt samtidigt vatten på gasutveckling.

2. Smula ner den lilla bröööskivan ´å släng på litta mjölk.

3. Pressa den vita klyftan. Släng i de rostade valnötterna i en mixer. Plusa vitlöken, bröd-mjölken och parmesanosten. MIX IT!

4. MIxa till en góo konsistens och häll sen oljan och spetsa med salt & peppar. Mix Again!

5. Koka klart pastan, tillsätt gärna lite olja, så det ej klibbar. Blanda såsen mé Pastan ´å dekorera schnajsigt med lite hackade valnötter, riven permesanost ´å Das Persiljaaa! =0)

    



Hoppas du hängde med! Smaklig spis, Tjohoooo!
Inspiration är hämtat fr; Recept.nu. Bara så ni vet!

Oj, redan tisdag .... GRATTIS DÄCKARN! =0)

//Dophy


Hehe, Gillar ju detta STARKT!

Någon väldigt intressant trillade ner i mitt, annars relativt tråkiga, postfack idag. En bländande gul lapp med skvallrande svart text; "Du kan inte lite på någon!" (m.m) Första tanken var ju givetvis att bakomliggande brain antagligen är IVP07´s egna "Se ´å hör" (spexiga. L) eller möjligtvis Daz på 3d floor, med tanke på hans otroligt starka kärlek till 5:ans magiska serie ... men något säger mej att jag har helt åt skogen fel ... Det kan ju vara vem som helst som cirkulerar runt där ute, snappar upp skvaller ´å sprider det med Halmstadvinden. Hehe, gillar ju detta starkt, ... men ett hett tips ... Stay cool ´å håll er i skinnet, annars jäklar. Ruskigt bra initiativ, nästan lite småsur att man inte knäckt en sådan idé själv ... Men det ända man kan göra nu är la att bidra med sitt strå i stacken, älla?!

För er som inte är bekanta med 5:ans nyhet; GOSSIPGIRL (tisdagar 20.00), pga olika anledningar ... (att ni ej har femman, tränar inför Beach-08 tisdagkvällar eller för att ni helt enkelt inte bryr er ett skit) så kanske www.gossipgirlhalmstad.blogg.se är ett hett alternativ ?!?! Egentligen BIG MISTAKE att inte kika på programmet ... men ni får helt enkelt skylla er själva om fallet är så!

Sitter fortfarande ´å luskar ... Dennis är det du?! Nääee. Älla? Eller mer troligt en Gó MFP:are, handlar ju mkt om dem?! Hm ... Ligga sömnlös inatt?!

"OXOX", Dophy


Rätt tufft, faktiskt! =0)

"Olny srmat poelpe can raed tihs. I cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it deosn't mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoatnt tihng is taht the frist and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it wouthit a porbelm.. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Amzanig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt! if you can raed tihs psas it on !!".

Fick nyss ett mail med bl.a. denna text i ... ganska coolt bevis på mycket av det vi läser om i plurret just nu! Tufft, Tycker ju jag, juh! =0)

En annan sak, men kanske inte fungerar här dock; men Just testning.

ALZHEIMERS' ÖGON TEST     
 
Räkna alla '
 F ' i följande text: 

FINISHED FILES ARE THE RE 
SULT OF YEARS OF SCIENTI 
FIC STUDY COMBINED WITH 
THE EXPERIENCE OF YEARS...
 
(läs nedan) 

Hur många ? 

 
Fel, det är 6  - inget skoj. 
LÄS DET IGEN ! 
Gå upp och läs texten igen och hitta alla 6 F' innan du rullar ner...







Fungerar det även här på bloggen?! Paffa älla?






Anledningen är den här. 
Hjärnan ser inte ordet 'OF'. 

Fast om jag ska vara ärlig så ser min hjärna inte mycket alls just nu - I´m tired ... S l e e p  T i g h t !

En Muskot, flera Musketörer! =0)

Jag läste i en bok att slängkyssen har en tusenårig historia ... den användes utav Inka-indianerna när de hedrade solen och heliga statyer. Grekerna slängde även kyssar ner under jorden för att hedra sina döda ... Men, usch va tråkigt. Idag slänger jag kyssar mest på fyllan eller när jag inte pallar öppna käften ´å säga hejdå. Slängpussar blir man glá av ... speciellt om man får dem utav någon Muskot ... För de är så Góoooa. Flickvänsmaterial, bara så ni vet! ;0) Om man inte är en Fan av slängisar så finns det alternativ ... Prova er fram!

För att dra paralleller med plögget så vill jag juhe berätta att Sigmund Freud, alias Psykoanalysens fader, hävdade att munnen är otroligt viktig. Området kring munnen ansåg han vara extra lustfyllt ... så ja, ta hand om munnen! =0) `å tänderna, hälsar Fialotta. Elloer?

Måste kila igen, men lite tips; "Slappna av, andas genom näsan ... träna på en tomat eller på en okänd!"

En "Slängis" från mej,

OXOX, Dophy

KYSS --> Det bränner kalorier!

Har fått slut på småmynt ´å har verkligen inte råd med parkeringsböter, så kan inte ha bloggen parkerad längre ... Har ju dessutom fått igång hjärnkontoret, vilket nu är i full blom! Eller ja, knopparna på vårkänslorna är påväg att slå ut ... ´å jag har fått värsta idén. Jag ska skriva om något av det mysigaste som finns --> Kyssar ´å kyssas. Det är det som avgör om dejtingen ska påbörjas/fortsättas eller om killen bara är att slopa ... Dålig kyss - dålig grabb. Tyvärr ... det måste ju klicka i kyssen ´å om det inte gör det så är det att avvisa bums! Men, hur mysigt det än må vara så finns det mycket omedveten, förträngd ´å läskig information om kyssar ... I min blogg de kommande dagarna, så kommer detta bubbla upp till ytan ... men låt er ej avskräckas ... Nä, hehe, Visst! Vi får väl se ...

Visste ni att den som pussar någon på kinden (ex. fransmän) använder 12 muskler varje kindpuss ... Det vill säga att vid varje fransk hälsning så kontraheras (dåmusklen förkortas ´å aktinet dras in mellan myosinet12 muskler TRE gånger vardera, ehm. hehe. (12 gånger 3 = 36) .... ganska mkt arbete faktiskt. Kanske därför många fransyskor ofta är sura, de orkar inte längre spänna musklerna i fejset!
Går vi sen vidare in på tyngre aktiviteter som heta kyssar (vanligare uttryckt; hångel), där även tungan får slita så snackar vi genast om 34 aktiverade muskler vid EN kyss. Relativt ansträngande om det går upp i "minuter" där! Därför italienare har så fin ansiktsmuskulatur, maybe ?!? Vem vet!
Så till alla par där ute; Glöm ej stretcha!

`Å nu till den lite äckliga informationen! Martin Mourier, fransk läkare ´å kyssexpert, har i en undersökning fått fram att en kyss, förutom njutning, innehåller följande; 9 miligram vatten, 0,7 gram äggviteämnen, 0,18 gram organiskt material, 0,7 gram fett, 0,45 gram salt samt 250 olika sorters bakteriet ... URK, Någon som vill byta 40 000 parasiter?! =0)

Men, alla ni där ute --> FORTSÄTT KYSSAS! Om du kysser passionerat i 3 minuter så bränner du hela 12 KALORIER! Inget att jämföra med sex dock ... men man får ju börja någon stans, så ta det lungt!

// DR. doPHIL (Keep updated, det kommer mera ... )

         

- Alla hjärtans dag -

Underbart väder, intressant plugg, mass-strumpshopping, góa potatisar mé firre, avlägsnande träningsverk, kära hälsningar ´å superhärliga vänner, men ingen att mysa lite mer med (hehe) Trots det, en väl godkänd dag! =0)

Ledsen men är tom på intressanta topics ... så tänker lägga bloggen på hyllan tills vidare!
Njuta av att våren snart är här istället för att sitta knappandes framför datorn!

See ya in ...?!?
Ciao




15.46

Hello everyone som läser detta ´å även alla ni andra som inte gör det, men som jag saknar jättemycket. Lite smådåliga på att höra av osss då ´å då, illa. Har gått en hel vecka då jag varje dag har tänkt att jag vill ringa ´å snacka lite strunt med kära vännen, Boris, men trots det så har jag inte ringt än. Ruskigt dåligt av mej. Men knasigt nog så känns det som om tentaplugget måste vara bortkört innan jag kan fokusera på annat ... Men shit, vad tar det ´å ringa ett samtal, max 30 min ... ´å det har jag ju verkligen över för en kompis. Så varför skjuta på hela tiden. Det är mycket som skjuts på. Får städa undan lite idag ´å gå till banken, men .... Äh, det kan jag göra imorgon ... Always same same, hehe, men det är la kanske helt naturligt?!

Något som däremot inte är naturligt är min SJUKA träningsvärk ... typ 10 år sedan jag upplevde något liknande. AJ.
Massage, någon?! Eller ja, om det nu hjälper. Tror mest att lite smått rörelseträning är bäst plåster på såret, så ska snart kila ner till SATS ´å trampa lite på Crosstrainern. Istället för att käka en massa kex ´å plugga här hemma!

Nä, nu ska jag ringa Andrée, en annan filur som jag saknar!

Kram ´å hej, Sophie

Botar torsk träningsvärk?

I hopp om att torsk botar super-träningsvärk. Hehe, or not! Har precis kunnat ta mej till biblan ´å tillbaka idag, sätta mej ner på toa utan handhjälp är dessvärre omöjligt och att förflytta mej ner för trappor är INTE alls skönt. Aj.
Man brukar säga att den värsta träningsvärken smyger sig fram två dagar efter passet ... hur skjutton kommer det se ut när jag rör på mej imorgon?! Vill ej veta ... men för alla er som kommer se mej imorgon så kan jag säga det nu --> Jag har varken sk*tit på mej eller fått det i -ö----! Jag har enbart varit mallig i början på ett PT-pass. So please ... No comments!

Idag har jag hittat min studieteknik, wieha! Det var på tiden, dock redan försent för att lyckas på lördag, men jag gråter inga tårar! Bara man mår bra! Imorgon blir det plugg igen! =0)

Har nyss fixat min favoriträtt ... Jag vet; det är brist på torsk just nu och egentligen vill jag inte käka det så mycket, men kunde ej undgå denna tisdag! Mums.

Väldigt enkelt ´å Gott; max.20 min.

- Koka potatis mé skal.
- Koka morotsstavar mé flingsalt ´å persilja.
- Stek torkfilé i pannan.
- `å fixa dillsås på lite mjölk, mjöl (som vispas ner), en skvätt smör ´å en jäkla massa dill. Gott!
+ limeklyfta som pressas över torsken vid käk!



Nu blir det lite kik i pluggpapper ´å därefter Gossipgirl 20.00!

Puss, Sophie

I väntan på träningsverk ...

Skoja min dojja att jag kommer lida de kommande dagarna ... sträckt insida lår, känner redan pain i bröstet, skakar som värsta vibbratorn i benen ´å är helt , helt, helt tömd på energi. Jag som trodde jag var vältränad, ... där fick jag för den. Visserligen har jag en god grundfysik, men det fungerar inte att leva på ... måste sluta springa runt ´å vara mallig för att jag som ungdom hade koll på varenda liten fena i hela kroppen, hade muskler ´å göra i princip vad jag ville. Kondition ´å uthållighetet som en dyracellkanin ...

Nu är det andra tider ... `Å fy, jag skäms. Har verkligen överskattat min egen nutida förmåga ... detta passet tog kol på mej. På riktigt. Får la, som alla andra, börja satsa ordentligt. Tror ju forfarande att jag är så pass vältränad som jag alltid varit ´å att jag kan springa runt ´å små skutta ´å äta en massa godis som på gamla goa dar. Men jag tränar ju på tok för lite. För några år sedan var jag van vid 6 pass i veckan, bl.a lördagmorgon 9-12 (gäsp) full träning med utskällning om man ej presterade bra. Det gällde att alltid vara på topp, spika skruvarna, satsa i hoppen ´å våga utmana. Full fokus ´å kämparglöd. Men, fy fan va skoj det var. usch, nu kommer jag snart börja böla ... som jag alltid gör. Hade det inte varit för de där sista krascharna så hade jag inte behövt gå som rostig käring i 5 år, hänga hos läkarna, kiropraktikern ´å spendera timmar hos sjukgymnasten. Skulle slutat efter första fallet ´å förstått vikten i att ha en hel kropp istället för att vinna ännu något SM-guld.

Men, jag hatar att ångra saker. Gymnastiken har gett mej så mycket annat ´å det kan någon aldrig ta ifrån mej. Är bara så arg att all fysik ´å smidighet är borta ... att det alltid ska vara något nytt som sätter käppen i hjulet för mig att köra fullt ut igen ... jag vill köra 100% ´å vill kunna göra det jag verkligen känner för. Hatar att alltid behöva ta hänsyn till tråkiga JÄVLA skador ... Jag är en tävlingsmänniska ´å kommer alltid att vara det ... måste bara förstå att det tar tid ´å kämparglöd att komma tillbaka, ´å hitta "kroppen" igen ... hehe. Sista tiden har bjudit på många framsteg ... nästan fixad i ryggen, foten känns inte så mycket längre ´å jaa, nu är det bara smidighet, styrka ´å framför allt kondition som måste på topp igen ... Jag kan, jag vill, jag ska! Dags att lyfta röven ´å börja jobba .... beach -08, eller hur é det alla säger?! Hehe, jag skulle snarare vela uttrycka mej evig framtid! hehe. Är väl ganska meningslöst att enbart jobba för att se schnittsig ut på playan?! Eller? Vi ska la må som "fisken i vattnet" eller "krabban på stranden" också?! Inte sant?!


Hehe, ska avsluta lite som min kära granne Daz;

image116

5 år yngre, hel ´å 13 kilo lättare. Det va tider det!
Men, gillar dessa góa tider me, fast lite fokus på träning hade ej suttit fel! =0)

Over n´ Out!
Sophie


Min pappa är rik, vill du hångla?!

vad är kärlek? när det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka. när du fnissar som en liten flicka. när man känner något man can´t deny. when the eagles fly over mountain high. När all oro är som bortblåst och försvunnen. när simba återvänder i lejonkungen. när man bara drar replik för att slippa krångla, min pappa är rik, vill du hångla? om man spärrar på sina ögon och tittar bak med huvudet ut, då ser man galen ut. det har egentligen inte hit ´å göra, det är bara en grej man kan göra. när jag dansat med elin en sommarnatt lång å´ vi satt på en parkbänk. jag va kär, hon drack rom. när elin sa att jag var den vackraste som finns, såg in i mina ögon och kräktes på mina jeans. våga styra som en kapten, våga falla som ett löv, våga chansa och se hur det går. Vad är fegt? Vad är mod? What is love? Baby, don´t hurt me, don´t hurt me, no more ... ... ...

Ojoj, om vi diggar Björn Gustavsson! Helt sjuuuukt FANTASTISK .... Brr! =0)

Tack ´å Hej, dags att plugga ... TjoHej.


Du é underbarast.

- Gónatt.
- Gónatt. Älskar dej.
- ... Älskar dej mé!

Alomst ZzzzzZzzz ...

- Vill du ha en tjock kudde?
- Nä, jag har en.
Ehm, hm ... (elle belle)
- Jag tar den, tar jag!

5 minuters sjukt härligt garv! ... saknar dej redan!
Lycka till i storstaden - OM du kommer regera!

Puss ´å kram


Biffen å´ Syster Pillan.

Sköna fredag. Sitter i soffan med underbara storasyster ... eller ja, om hon är sådär värst underbar ikväll, det vet jag ej! Det är ju så jättesynd om henne idag, hon har feber. Hehe, och det har jag fått höra ett antal gånger! Äh, nu driver jag bara lite ... (bäst så¨, om hon nu läser detta!) Om 30 blir det film på 5:an som gäller. Perfekta Fredag ... mys mé när´å kär, gó mat ´å movie! Tänkte ju "vika ut" ytterligare ett recept `å kvällens är som tidigare nämnt ....

Rosmarinbiffar, mé varm rotfruktssallad ´å fetaost cream and you do it like this för att få 3 tjejer mätta ´å góa;

VARM ROTFRUKTSSALLAD
Börja med att på valfritt sätt dela 3 potatisar, 2 små morötter, 1 palsternacka ´å (en annan rotfrukt, har glömt namnet, hehe) Därefter strö du över flingsalt ´å olja --> in i ugnen i 20-25 min, typ! Sen kan du börja förbereda den kalla salladen som ska över kalaset sen ... valfri sallad, paprika, röölök, oliver ´å fetaost i tjusiga bitar!

BIFFARNA
Bra idé att börja stycka kossan eller oxen, eller vad du nu är sugen på ... eller nä, den delen kanske vi kan skippa! Börjar på studentnivå med färdigmalt! ;0)

1 bit mörkt bröd (valfritt gott, men mjukt) smulas ner ´å blandas med en skvätt mjölk. Där efter slänger du i en liten finhackad rööölök ´å för högre svårighetsgrad ½ kläckt ägg. Därefter tillsätter du 300g av kossan (eller oxen?!) ´å börjar röra rundor. Ös i ganska mycket torr rosmarin + salt ´å peppar efter personlig smak (eller pojk/flick-vännens). Sådär; Nu är de råa biffarna klara, men hett tips är att ge dem en omgång i pannan också! Lycka till!

Över till den FETA KRÄMEN : 1,5 dl kesella, 1 msk flytande honung ´å några bitar fetaost --> MIXA! TahDaaah!

Ut mé det den varma salladen ´å på med det kalla --> Servera!

image115

Smaklig spis, Dudes! =0)


Jag har ALDRIG.

Förra veckan var jag i staden med mina päron. Kollade lite böcker på Bokia, men fastnade mest vid partyspelet; Jag har aldrig. Åldersgräns 16, så jag tror bestämt att alla fäscht-vänner kan vara med ´å spela nästa gille! JaaDåå! Maybe next saturday ... Tentaparty!

Jag har aldrig ... ... fejkat en orgasm ... fått fortkörningsböter ... plockat upp kläder ur smutskorgen för att jag inte har några rena kvar ... använt en sexleksak ... smygläst någon annans e.post ... tagit en springnota ... haft gruppsex ... smakat sperma ... kissat på mej i vuxen ålder ... sagt jag älskar dej utan att mena det ... haft en Kk ... blivit arresterad ... haft sex i en bil ... haft telefonsex ... tittat på porrfilm ... haft sex med mitt ex ... vaknat utan att veta vart jag befinner mej ... ´å slutligen, Jag har aldrig ollat/sniglat något!

Lite smakprov ... någon som bangar?! Nä, tänkte väl det!

Hehe, kanske inte märks att jag egentligen har sinnes mycket att plugga ... njae, men det är faktiskt så ... lite ångestladdad, men va tusan, det tar vi tag i sen! Ska hinna läsa ett kapitel innan föreläsningen iaf, Lycka till. yeah right! Pillan kommer 14.00, längtar, ska bli kul att träffa henna igen. Struntsnack, gó mat, mys ´å staden. Tufft att du ska på i storstaden ett tag ... I´ll come visit you! Ses snart!

Got to run ... men först ... uppdatering på Dophy Cooking kommer ske efter kvällen; Rosmarinbiffar m. varm rotfruktssallad ´å fetaostkräm. Dé ni! Ciaaaao

Inte SÅ lyckad Bloggdesign.

Hehe, sitter här ´å fifflar lite. Skulle gärna vela ha en lite mer personlig touch på sidan, men det går åt skogen --> meny raden har hoppat en mil längre ner på sidan och inget går som jag vill. Men jag é lika glá för det! Fixar till röran en annan dag, för nu har jag varken tid eller energi kvar ...

"Torsdagar är ett jäkla sätt att spendera en sjundedel av sitt liv på."

Puss ´å Kram

Nerknappat: 04.25.

              


Liggandes med ögonen riktade mot Kyle XL på 5:an, smått osugen på Gasque, så tittade jag på klockan ... redan 1700. Vart tusan försvann alla timmarna? Svar på den; Rätt in i kartongen ... Jorå käre teven, han har stulit många viktiga timmar den. Har ju tyvärr varit omotiverad till ganska mycket i dagarna ... har ingen aning varför ... men hoppas John Blund fixar till det sista i natt! Jo för det första har en galet gó kväll med IVP fixat ... inte mycket till som krävs för att jag ska på topp igen. Är riktigt nöjd att jag lyckades fånga mitt bortsprungna förnuft ´å att pallra mej bort till U-lokalen runt 19 ... Att tacka våra kära IVP06:or var ett rent nöje! Kläder flög av till höger ´å vänster och ölen rann ner med racer i struparna ... Kåren överträffade även den förväntningen ... Var visserligen hela tiden överallt och ingenstans, men vad skjutton gör det? Bara man har roligt! Avslutningsvis hamnade vi hos Räven ´å Däckidee där vi, liksom alltid, skaffade oss tinnitus ´å jobbade intensivt med att få grannarna att tröttna. Tror bestämt att jag är kär - kär i underbara ivp07. We did it again - sat Wednesday on fire!

Idag (tors) blir det att öppna psykologiboken på riktigt. Yeajj. Det lutar även åt skrotlyft mé Tiniwini på SATS och en kväll i de lugnas tecken! Over n´Out - sov så gott!


ALDRIG mer Morotskaka ...

Haha, Shit pommfritt .... Skoja att jag överskattar min egen bakförmåga ... Tror, eller ja, jag vet med säkerhet att jag kommer hålla mej till matlagning. Absolut ingen baking ... om det inte är enkla grejer som negerbullar, bondkakor och kokostoppar --> Resten lämnar jag till dej Bakfia!
Hade hittat världens smarrigaste recept i en tidning. Morotskaka, enbart gjort på nyttigheter! Så jag begav mej ´å shoppade groceries; cashwenötter, vaniljstång, morötter, honung, ingefära, kanel, kardemumma, fikon, dadlar m.m ... Ja, ni hör själva hur komplicerat receptet måste ha varit! hehe. Om jag bara haft en matberedare ... är ju student nu, så inget att inhandla bara för att kunna mästerbaka då ´å då. Nä, åt skogen med bakning som kräver matberedare ... själv ignorerade jag beskrivningen lite ... därför gick det åt helvete denna gången! Hehe. Eller ja, jag vet förståss inte än ... dags att checka om 1h ... fast tror dock inte den blir torrare ... som den egentligen ska vara ... hehe, den är dyngsur nu liksom! Hahaa.
Ahhhh, nu har jag;

1. Ett FETT diskberg som jag ej pallar jobba bort nu ...
 2. Gjort kvällmat på left-overs (stekta kasslerstänger m. sallad)
 3. Spikat mej framför teven ´å väntar på att kvällens Gossipgirl ska börja.
 4. Ångest över att jag inte pluggar, som jag egentligen verkligen borde göra.


         

Hej Hopp gummisnopp.




 


Kom hit på Fredag !!! Miss you

... Bara liiiite motiverad (pressad) att mixtra mé matlagning (Kakbakning) regelbundet i framtiden. Idén om "Dophy Cooking" verkar vara väl uppskattad. Så visst, ska inte svika er! Inom kort kommer, efter genomförande (misslyckande?!) så kommer ett nytt smaskigt recept upp, men denna gången på fika/mellanmål/frukost tips! De ni! Får dra till "Maxi is the shit" ´å inhandla ingredienter ... för nu ska här bannemej bakas! Hehe, Fia ´å Jojjo, skatta inte .... jag kan verkligen detta!?! =) Lovar att detta bakverk inte skall kunna användas som mordvapen!
Något jag däremot inte kan är att se skillnad på impregneringspray ´å dekorationsspray i silver ... kul när jag igår skulle spraya mina nyainköpta skinndojjor ... Mm, JÄTTE ...... ARG ... Fast får la se positivt på det ... har discodojjor nu! =0)

På fredag kommer kanske Syster på besök. I LIKE A LOT!

Over n´Out

Dophy


- Dophy Cooking -

I samma veva som jag skärper till matlagningen så kommer även här ploppa upp lite góa recept som jag provar på ... lätta, snabba, spexiga och kluriga ... kanske får du lite inspiration och tips! Bara bra i så fall! Möjligt att det förekommer flummiga beskrivningar, men det är bara till ´å gå på "känn"! Först ut är -->
"Ungskassler mé grönt chilitäcke";

300 g kassler, i lagom tjocka skivor
0.5 dl mjölk
0.5 dl lättkelda
2 msk chilisås
0.25 dl ketchup
salt
peppar
6 cm zucchini
10 cm purjolök
1 stor morött

Way to cook it;

1. Skölj och dela purjolöken. Skär moroten i smala stavar. Dela zuccinin i bitar.

2. Blanchera grönsakerna i lättsaltat vatten och lägg dem sedan i en lätt smörad ugnsform. Lägg kasslerskivorna ovanpå.

3. Blanda mjölk, kelda, chilisås och ketchup. Smaka av med salt och peppar. Dra blandningen över kasslerskivorna.

4. Sätt in formen i ugn, 200 grader, i 20 minuter.

image105


Serveras mé favoritris ´å en liten sallad.
ThaaaDaaah! Smaklig spis!

Dophy

Lyckliga jag.

En av mina favoritdikter som liten.
Härlig trygghet i ord;

"Smyga ut ut mitt rum, bort från den egna sängen
 när jag vaknat om natten
 ligga i värmen mellan mamma och pappa
 under mjuka täcket.
 Bara vara lyckliga jag
 på väg att somna om igen."

 

Lite egostund bara.

Ja, tyvärr. Tänkte bara vika ut mej lite granna --> Har ju klippt av mej nästan allt hår! =0)
Yeah, känns bra med lite förändring ... måste dock köpa nytt vax ´å så hos Nettan idag, så jag kan fixa kaluffsen också. Snart kommer Mamma ´å Pappa, kommer bli en härlig lördá! Love it.

         

How do you like it girls - blev det tillräckligt kort?! =0) Ses ikväll. Puss

TjooHoo!

3 topics heute! Först på dagsordningen ligger det där mé Credit. Inte kredit som i debit ´å kredit, utan Credd för något man åstadkommit. Det är nödvändigt om man som student ska kunna tanka om ´å fortsätta gasa. Känns underbart att lite slit över julledigheten gjorde sitt i ett Väl godkänt. Wunderschön! Lättare att drunkna i psykologiboken när tidigare sagor är avklarade! Jag är ju duktig, trots lite tvivel sometimes. =0) Känns gött att mina góa tjejer klarade tentan mé en dans också! Vi é grymma, musketearsen! Punkt 2 är sweet; sweet som i att jag nu faktiskt har ätit godis, för första gången efter nyår. Det va smaskigt, men sista bitarna plockades från skålen BARA FÖR ATT ... Inte lika gott längre. Haha, kan ni som känner mej förså hur tusan jag kan tycka så?! Haha, tror knappt mej själv. Ahja, nä men det var ju inget nyårslöfte, trots att det kändes så ... så har ju inte varit olydig precis. Tills nästa godisätande lär det nog ta ett tag, vilktet känns helt ok. Ska ju försöka göra mej av med sockerberoendet. Hehe. Sista temat i dagens bloggande är; Hissa kafferep på Morfars, Dissa fylla på Kåren. Ja, visst tusan ska man göra det ... eller hur kvinnliga members of Årestuga Dee?! Det va en mysig onsdag i de runda fotöljerna. Innehållsrika samtal om ragg på krogen (´å i trappan), snoppar och sist men inte minst Nollning-08. Joinade oss där gjorde utsökt kaffe (delad 1:a i stan, me Mezzo) och prickigkorv/brie-macka! Tihi. Smaskens.

Dags att ta en promenix ner till stan, hämta Góooa bilder, köpa sås till kvällens lax & kanske unna mej själv något fint efter goda studieresultat! Hehe. `Å sist; Ikväll blir jag korthårig. Hej Hopp.


RSS 2.0