Härliga fredag!

Egentligen så är jag faktiskt lite festsugen, men det måste dock vänta till morgondagen, då det är dags att lägga in ett skott! Längesen jag festade tusan mé Sophie ´å Nettan, så ... looking forward! Ikväll blir det idol mys hemma på Bolmens. Hoppas verkligen att Anderas åker ut mé huvudet före ... fast så kommer fallet inte bli. Tyvärr. Jäkla TV4.
Spinningen blir allt lättare, svettigare och skönare för den delen. Är så himla glá att allt börja "flyta" igen efter skadorna! =0) Mår mycket bättre alltid. Verkligen 100% sanning att fysisk aktivitet är en förutsättning för gó hälsa ´å välbefinnande! Eller hur IVP.are?! Kommentera gärna om du inte delar samma åsikt!? Första december imon, SINNES, men faktiskt ganska mysigt! Puss ´å Kram


Tihi*

Något hände nyss, något som gjorde att pulsen steg markant, plockade fram smilgroparna och framkallde ett kittlande i magen. Sådana händelser är jag riktigt glá i, de skjuter endrofinerna i topp ´å framkallar ett lyckorus!

Är hemma ´å städar mé Jack Johnsson; damsuger, diskar, moppar ´å fixar lite. Snart går det över till mys mé lite gó kvällsmat, ljus ´å läsning, parallellt mé teve. Hoppade kårjobbet ikväll ... Har pyttlelite dåligt samvete, borde ju ställa upp egentligen. Det kommer säkert bli en nice kväll för resten av IVP-gänget, men var lite ego ikväll, behöver lite egentid också, speciellt den sömn som hade gått förlorad av kårjobb till halv fem snåret. Kommer ju en dag imorgon också! En dag full av plugg, matshopping ´å träning (en ganska vanlig dag, förutom maten).

Morgonspinningen på onsdagar börjar bli en vana, riktigt skönt att komma upp ´å träna tidigt ´å avsluta mé en gó frukost tillsammans mé resten av ligan på Sats. Att rekommendera!

Nä, back to vaccum cleaning and Jack! =0)


Enkla & viktiga "regler".

En fin och sanningsenlig text som jag precis läste och som jag inte kan sluta tänka på ...

Life is short
Break the rules
Forgive quickly
Kiss slowly
Love truly
Laugh uncontrollably
And never regret or forget anything that made you smile.

image57

Back in town! =0)

Sitter hemma hos Johanna efter ett superjobbigt spinningpass. Puuuust! Tacopaj på menyn, som smakade Riiiiiiikigt bra! Mums! Väntar spänt på efterrätten som tydligen ska slå min förra veckan! Om nu det går?! Haha, jo det klarar säkert Jojjo! För hon är GRYM! Jop, very true!
Musketörerna märker säkert också att jag är back in Halmstad ´å på "söndagsmiddag", en måndag! Först ska jag vara schysst ´å hälla upp vatten till Jojjo ´å mej ´å utan att märka det så häller jag mer än hälften utanför, så hela glaset badar i vatten ... Oooops. Fem minuter senare så sätter jag mej försiktigt i soffan, observera --> Försiktigt! Paang, så åker hela jäkla lukteljusställningen ner ´å allt ligger på golvet! .... Ojoj, vadå typiskt Sophie?! Well, welcome to my life! THIS IS GREAT! Hahaa, I love Halmstad ´å töserna! Tack ska ni ha! PUSS

image56

I like A LOT!


Sometimes I´m just not myself ...

Ibland, gaska ofta, så gör man livet surt för sig själv, vilket är helt jäkla onödigt. Har jag kommit att bli mej själv såhär? Känner mej ibland schizo, helt lost, ´å ibland totalt jäkal lycklig. Precis som jag har all världens möjlighet att bara göra det jag vill. Det är en bucklig resa, ganska påfrestande faktiskt. Det känns som om jag alltid borde vara pigg, balanserad, målmedveten, busig, galen ´å glá. Det är liksom sådan jag Är. Är rättare sagt alltid brukade vara ´å fortfarande är för det mesta. Men varför gör jag det svårare än vad det egentligen är ... varför kan jag inte bara ha den diciplinen, kämparglöd ´å envishet som jag alltid har haft. Jag kan ju inte bara ge upp. Känns helt hopplöst ´å ibland känner jag verkligen inte igen mej själv. Jag vet vad jag vill, jag vet hur jag ska nå dit, jag vet att jag måste, jag vet varför jag måste och jag vet att det krävs diciplin och målmedvetenhet. Men, varför händer inget i praktiken?! Allt komme ju bli så mycket bättre --> jag vill hitta "mej själv" igen!
Jag vet att det hörs som om allt är dåligt och inget är bra ... men så farligt är det inte, ovanstående text kan ses som en baggatell, 5% av mej, men samtigt involverad i 100. Jag måste bara klura ut en lösning till att de 5% ska sluta sätta käppar i mitt liv. Egentligen är det ju bara en massa härligt som händer, men utan dessa 5% hade väldigt mycket, blivit mycket mycket bättre ...
That´s a FACT!

image51

. . . slightly disappointed, but keep on fighting! :)

Måste nog säkna ribban lite, I believe ... Fått tillbaka första tentan ´å borde nog egentligen vara glad, men lite besviken är jag allt. Två fjuttiga poäng från VG ... AHH. Då kunde man lika gärna fått ett poäng över G, ´å inte behövt jobba så mkt med den, kan man ju tycka. Fast det gäller väl att se positivt på det ... tentan va intressant ´å givande att skriva, ´å jag fick ju faktiskt godkänt. `Å det är väl bra! =0) G på örsta tentamen på högskola är la inte helt fy skam det iheller! Får väl helt enkelt jobba lite hårdare nästa gång, nu vet jag ju vad de tittar på! Keep on fighting and do not give up! Studier är inte en dans på rosor alltid ... fast för det mesta!
Måste verkligen jobba mé att sänka ribban ´å vara nöjd med det jag åstadkommer! Nytt mantra; Jag är duktig! Haha!

Är glá ändå! Har varit på stan mé Andrée hela dagen, tagit en flera timmar lång fika, snackat massa strunt (Update) och köpt ny mössa ´å halsduk + vantar! (ett helt set!) Stan i Ystad är färdigpyntad inför julen ´å det är verkligen jättefint! En härlig stämning över det!

Ikväll är det handboll i hallen, YIF - RIK. Håller tummarna för en bra match mé fördel ystad, givetvis! Kämpa grabbar! Ska bli kul ´å känna av stämningen i hallen, va ett tag sedan! Innan var det ju en given aktivitet varje höst, kila ner i hallen ´å kika handboll någon gång i veckan! Niiice!

På återseende! Ciao

Första julklappen!

För en timme sedan så inhandlades första julklappen! =0) Nu börjar man känna liiite stämning i alla fall, Myspys!


Tåg, allergi, bex ´å sömnbrist.

Min första dag i Skåne mé fyra ord. Låter inte sådär värst skoj .., men faktum är att det varit rätt nice trots allt!
Tågresan hem var kylig, riktigt jäkla kall. Vagnen jag hamnade i hade en medeltemperatur på max. 5 grader, efter att elementet hade lagt av. Tack ´å lov överraskade kära Rebecka med en stor varm Chailatte på centralen i Malmö. En förutsättning för rörelse i tårna! Tinade på 15 minuter, precis lagom till Ystadtåget som kom att bli äckligt packat ´å varmt. Vilken klimatförändring.

Hann precis i tid till läkaren för vaccination ´å stickprover ... Ja, visst va det kvalster- ´å dammallergi som busat några månader/år. Haha, att man inte testat sig innan. Nu får jag inte lov att bädda sängen på morgonen. What a bummer! ;0)

Snabbt in i duschen ´å rusch till pågatåget ... åter till Malmö --> Festligheter som slutade på Crown mé 40-50-åringa horor. Usch! Tihi, men kvällen för övrigt va skojig. Kul att träffa dej igen, Rebecka. We Rock! =0) 3 timmars sömn ´å frukost på Espresso House, sen Hejdå ...

`Å idag har jag bara myst mé min underbara mamma ´å plockat ihop ett nytt styrketräningsprogram, för nu jäklar är det förändring på schemat! Snart smarrig soppa mé bröd ´å mys framför teven mé Holmberg Family. Njuter!

Frågan är nu hur jag jobbar i helgen?! Studiefri eller någon timme i böckerna?! Det återstår att se, som vanligt! Tänker i alla fall göra precis vad som faller mej in! Därför ska jag snart ut på promenix ´å avsluta på solarieöarna! GÖTT!

`Å Jojjo; Vet du vad?! Har snart hela säsong två mé Grey´s nere! Bara så du vet! ;0) OM du blir avis nu! Tihi!

Over and out ... Puss

Tidsfördrivning.

Ska bli soft att åka hem Nästan en hel vecka! Längtar efter er! Något som däremot är mindre skoj är att man måste lägga upp ett schema för att hinna med allt. Vaccination, tandläkare, blodgivning, pricktest, intervju m.m. Haha, att man inte bara kan åka hem ´å njuta?! Nä! ;0) Men blandat mé festligheter så blir långhelgen säkert hur gó som helst! Måste dock börja packa snart, men palla. Ringde nyss och försökte boka om tågbiljetten hem ´å det gick ju förståss inte, så där brinner "viktiga" studentpengar inne. Det suger.

Ligger hemma i sängen, tittar på nyhetsmorgon ´å käkar långfrulle. Mums! Börjar få lite ångest för folkhälsokursen, har ju faktiskt inte läst så mycket än, har mest myst, tränat ´å jobbat de senaste dagarna. Tentan kommer upp den 8/12, dvs knappa 3 veckor. Helt ok tidsperiod att plugga, men frågan är om motivation är tillräkligt hög för att börja snart, eller om jag kommer skjuta upp det ännu någon vecka. Det är ju faktiskt mycket möjligt.

Dubbelföreläsning idag, how terrific! Nä, men hoppas det blir ganska intressant ändå. Finns ju faktiskt en viss chans. Idag är en lång dag, efter skolan är det SKIFH-möte och dirket efter det blir det dansaerobic följt av packning ´å teve. Niiice.

Nä, nu é det mest flummigt från min sida, så bäst jag slutar knappa på tangenterna.
Have a splendid day!

image48
                                                                                                                  (Heldag mé Cilli -03)
Love, Sophie                

Tack ´å lov så tränar man.

Utan tvekan så är Sockersuget min värsta fiende. Det ligger i luften efter maten, framför teven, i affären ´å på föreläsningar och förstör humöret alldeles för ofta. Varför går det ej motså?! Det är ju bra mycket godare med färsk frukt innehållande fruktsocker som inte pajar humöret ´å trevliga tillställningar. Visst är det gott ´å Ok för humöret att käka en bit choklad, men när en bit blir en halv/hel chokladkaka, så blir det "berg ´å dalbana" i blodsockret, som slutar efter stupet. Energifattigt, negativt ´å irriterande. Är trött på det nu!!!
Tur att man tränar ´å ser till att adrenalin- och serotoninhalten får en kick i rätt riktning! Vad hade man annars gjort?! Ännu bättre hade det visserligen varit om man hade kunnat sluta kränga godis på vardagar, men det är ju näst intill omöjligt. Hur tusan blir man av med suget?!
Sockerfall stör en i studier, träning, vardagsglädjen ´å ja, allt påverkas negativt. --->Need to end this! But how?! Är helt klart beroende! ... ... ...

image46

Otroligt härligt, men sjukt låg humor!

Vissar stunder skrattar man åt allt, det har kvällen visat gott prov på! Jättelöjliga historier, små knasiga kommentarer och lååååg humor på teve och hos Oskar, + oss andra fyra. Ställningen höll vi till runt sju, men då vi fortfarande befann oss på Svea, så började Nettan avslöja veckans "happening". `Å då gick det bara utför ...
Hem till Sophie ´å Oskar, ringde pizzamannen ´å samlade oss runt bordet som sedan kom att bli värsta gaphörnan. Som vanligt blev jag besviken på mitt val av mat ´å fick sitta ´å avundas på resten när de drog i sina mumsiga pizzor. Min såg ju som vanligt minst tilltalande ut ... Fast lite rödvin på den gjorde susen. `Å glá blev jag, liksa så resten av ligan! Visserligen tror jag inte det va rödvinets förtjänst, utan vår otroligt låga humor denna fredags kväll! Tack ska ni ha, góingar, för en Mycket Väl Godkänd start på helgen! Stomtrivs i Halmstad.


Härliga helg.

... dags att softa, mysa ´å bara umgås mé härliga människor. Kanske blir lite fest imorgon också, brukar bli så, trots annat på schemat! Spontanitet är skönast. Äntligen lite mindre på axlarna! Dagens seminarium är överstökat ´å fredagslunchen mé tjejerna har trillat ner, nu ska ja bara njuta, sova lite ´å fixa mej inför kvällen. Ikväll blir det After work på Scandic mé Ystatöserna ´å deras góa pojkar, haha, ´å liksom alltid Jag, det tredje hjulet. Fast helt ärligt så känns det inte så, ´å det är nice! Skönt att ibland umgås mé hemmafolket, trots att nykomlingarna också är helt jäkla underbara! ;0) Ojsan hoppsan, dags för tupplur, så jag slipper stressa sen. För det är det värsta jag vet! Sup ´å svälj - trevlig helg!

image45

Minnen & saknad i bilder ... =0)

                                                                                    

Obligatorisk förändring.

Hur tusan kan det vara så fruktansvärt omöjligt vissa dagar. Fullkommligt omöjligt att koncentrera sig på texten framför ögonen och nöta in det väsentliga. Idag är en sådan dag. Tyvärr samtidigt den enda dagen då jag verkligen har tid att läsa. En helt ledig dag där inget annat "måste" finns på schemat, förutom träning ikväll. Fokus Sophie ...

Sova ikapp, städa, försök till plugg på biblioteket, godis framför teven, facebook ´å blogg. What a waist of time ... Samtidigt som studentlivet innehållande långa föreläsningar och tentor är relativt tufft ibland, så är detta livet soft. Nästan för slappt många gånger, känns som om man tappat en viss diciplin i de vardagliga rutinerna. Förr gick man upp, njöt av en långfrukost, gick till jobbet, umgicks mé kunder ´å underbara kollegor, rusade till träningen ´å avslutade dagen hemma, hos föräldrarna eller hos kompis mé én gó bit mat! Idag har man så mycket tid över ´å man pluggar ju verkligen inte "100%" .... i alla fall inte jämnt fördelat på veckorna. Istället blir det 200% under tentaperioder, då även träningen blir lidande ... Cleveeeeert?! ... nä.

Det är segt att komma in i vardagsrutin, det lär väl ta något år att adaptera, så får la sluta lägga ner energi på att bli irriterad på mej själv för att jag är så "överallt, men ingenstans". Eller ge mej fan på att styra upp vardagen, kämpa och dra fram den målmedvetenhet som tydligen har suddats ut en aning den senaste tiden.

Ska fundera lite på hur jag vill ha det. Det är ju faktiskt bara jag själv som kan förändra.
Jag kan, jag vill, jag ska ...

Patrick Dempsey, ja tack!

Nu är jag fast här igen. Inte alls bra, med tanke på att jag har tusen andra saker att ägna mej åt. Har svalt hela första säsongen på mindre en 24 timmar. Skadat? Nä, fullt normalt vill jag påstå. Man drömmer sig bort, förståss inte till ett stressigt sjukhus, men till alla spännande och mysiga relationer ´å affärer. Tänk om livet ändå hade kunnat vara så i Halmstad också?! Visserligen är det galet mycket skojigt som händer i studentlivet. Mys mé vänner, långa flummiga pluggdagar, temafester m.m, men nu börjar det faktiskt bli trist att ha sitt på den torra sidan. Hahaa, vart tusan är alla góbitar. Eller ja, vad har hänt mé mej?! ... nä, just det inget. Kanske dags att släppa loss lite. Who knows? ;0) Nobody.

Var det verkligen värt det?!

Ögonen svider efter gårdagens Grey´s Anatomymaraton. Har man väl lagt sej ner, stoppat i skivan ´å krypt till rätta, så är det omöjligt att bryta kl tio ´å blunda. Det är just där problemet ligger; hela Grey´s är bra och därför fick skönhetssömnen lida inatt ... Hoppas nu på att Skinkmacka ´å Chai latte ska ge mej en energifylld start på denna onsdag ... Knappast.

Idag är det dags igen, har slutat räkna tiotalen och är så trött på det. Fast denna behandlingsperioden är den mest positiva någonsin. Här kan man skymta framsteg och möjligtvis hoppas på en relativ förbättring, kanske tillomed kan börja ägna mej åt sådant jag verkligen vill igen. Men, ja jag vet, aldrig mer gymnastiken. Det är jag nog redan för gammal för i alla fall, men något annat som ligger nära och som får mej att uppleva den härliga kroppskontroll som de där jäkla volterna ´å skruvarna gjorde. Shit, blir så arg .... Var det verkligen värt det? Men för livet ... Det är en fråga jag ofta har ställt inom mej och nu börjar jag nog mogna i mitt resonemang och även komma till insikt att jag borde nog har lagt allt på hyllan redan efter andra kraschen, men icke sa nicke. Det finns en viss magisk kraft inom gymnastiken. Har du en gång börjat, så kan du inte sluta, oberoende på hur många fysiska faktorer och närstående som skriker till en att slänga in handuken.

Idag börjar jag läka, men det svider fortfarande. Jag hade och har så mycket mer att utmana, kämpa och ge. Visserligen ligger det ett antal välförtjänta guld i byrålådan, men var jag tvungen att plantera ett så pass djupt att jag efter 7 år fortfarande inte kan använda kroppen som jag önskar. Jag spyr på rehabilitering, nålar, fot, rygg- och knäövningar. Det är så fruktansvärt surt och jag är glá som "slipper" det idag. Eller ja, slipper ´å slipper, jag måste inte, men jag borde.

Tillbaka till frågan; om det verkligen var värt det? Ja, det tycker jag. Jag är uppväxt i umgänge mé träningskompisar, ägnat stor del av min fritid till det och spenderat tidiga mornar och långa eftermiddagar där. Det är gymnastiken som lagt grunden till den person jag är idag. Mina värderingar, min kämparglöd och målmedvetenhet. Trots att skador nöter negativt i fysiskt perspektiv, så har jag en grundstyrka och kroppskontroll som ingen kan ta ifrån mej helt. Jag ångar inte en sekund av min uppväxt med gymnastiken. Jag älskade det och älskar det fortfarande.

Längtar tills jag kan träna som normala människor, men det lär la hända snart, inom en relativ framtid! Jag håller tummar och tår, sliter på gymmet och kämpar tills jag är i mål!

              

Got to go "Knäckas" ....
Tjingtjong

Gröt, knäckemacka ´å nyheter

Studentfrukost mé bomb, våldtäckt- och skottlossningsnyheter. Jättekul ...
Fast en glá nyhet är att Zlatan fick guldbollen ´å att vädret är nice.
Men fy tusan va kallt det är! Kom nyss in ifrån den dagliga morgonrundan
´å näsan rinner som aldrig förr. Mysigt ...
Funderar på ett Grey´s Anatomy avsnitt, men borde egentligen städa hela lyan,
dra till Maxi och fixa i ordning mej. Palla ...
Eller kanske krypa ner under täcket och sova någon timme till. Det sist nämnda
är givetvis det bästa alternativet! Sov gott ...



=0)

image18


SERIELEDNING!

Det finns mycket som gör mig glá dessa dar! Är det inte Fia & Jojjo som töntar sig, så är det samtal mé mina kära i Skåne eller från Cali. Om inte promenix i en höstlig soluppgång, så njuter jag av middags- och filmmys mé töserna. Andra härligheter är tankar på framtida events; AA-mötet på onsdag följt av kåren, afterwork på fredag + en lugn helg, en långweekend i ystad nästa vecka, Ggb och fest veckan därpå, Barcelona över julen mé "de underbara", galna dagar runt nyår med gamla JC-crew, ÅRE v.4 OCH vårvandring i fjällen. Men först så ser jag fram emot en intensiv pluggdag på bibblan, tätt följt av Funk och styketräning på S.A.T.S. I like A LOT!

Någon som jag är speciellt glá för idag är David, som igår såg till att YIF gick förbi Hammarby upp i SERIELEDNING! Inte illa grabbar! Keep on fighting!

Ojsan, Klockan tickar (liksom alla andra kvällar) iväg, dags att blunda ´å joina john blund! SKÖNT! Men, först;

"Alltså, det är lite skumt. Man ser ju aldrig några stjärnor som har slagit ner på marken. Vart tar de egentligen vägen?" -Anonym kompis(efter att ha sett ett stjärnfall).

Hm, det tåls att fundera över! =0)


Update.

Jep, då var man hemma igen efter en helg i Göteborg med la familia! Allt är som vanligt kanon, förutom att toapappret börjar ta slut och näsan blivit röd, efter en ett jäkla snorande hela helgen. Jobbigt men helt ok. Känner att man kopplar av på ett visst sätt när man är förkyld, man blir hängig och bara glider me över allt liksom. Skönt. Fast helst hade jag ju varit helt utan en förkyling.

Pernilla kom till Halmstad redan i fredags, superhärligt att bara mysa i staden, uppdatera varandra med livsnyheter, käka gó middag ´å svira lite dowtown på natten! Somnade alldeles för sent för att sedan vakna med tuppen i lördags. 9.00 var frukosten serverad för hela familjen Holmberg ´å därefter bar det av mot Götet.
Helgen har varit gööörmysig och SOLIG! Lite gos med Alvine, mitt nyfödda kusinbran (JÄTTE SÖT), käk ute i skärgården, promenix i staden och en "gungande" natt på båten. När man flytt fältet hemmifrån så uppskattar man verkligen att få umgås med familjen. Love you!

Dagen hemma i Halmstad har också varit SOLIG och lovely! Promenix, loppis ´å varm choklad m. körsbärstomater med Oscar ´å Sophie, långpromenix, festplanering ´å Espresso House(ovanligt) mé Jojjo och avslutningsvis långa telefonsamtal hem till vännerna i Ystad. Vill verkligen inte få novembers teleräkning.
Hem till ystad bär det av nästa helg, ska bli superhärligt ´å träffa alla goingar! Saknar er!

Näru, nu ska jag krypa ner ´å blunda! Måste ladda för en krävande dag på jobbet! --> Dags att skylta och bygga om! (I like A LOT)

Bara en sak till; Fy TUSAN va bra jag har det! Tack ´å Puss&kram till allt och alla som fyller livet med Gósaker, äventyr ´å mening!

I morgon är det en ny dag med nya möjligheter! Enjoy. `Å visst är det fint mé höst!?!

              

Helt jäkla underbart!

Äntligen, tack ´å lov, fy tusan vá skönt, pust, aah, GÖTT! --> Hemtentan är inlämnad!
Nu känner jag mej väldigt stolt, men också grymt trött.

Sov gott och dröm sött!

Fotot tog jag någon dag efter studenten ´å jag är reda tillbaka i skolbänken, Mkt lustigt! ;0)
image12

RSS 2.0