Saknar dej Sis!

Sådär, nu är jag uppe hur sängen, efter 1 väldigt kort timmes snooze! I natt har det varit riktigt skönt att sova och drömmarna har flödat, precis som alla andra nätter. Lite knasigt faktiskt, att man oftatst glömmer bort olika drömmar, fast man innerst inne vet att det var en kanondröm eller en som verkligen sög. Sen när man vaknar så finns ingenting kvar i minnet, förutom möjligtvis några små luckor och tillbakabilder. Inatt och nu är fallet inte så, utan jag kommer faktiskt ihåg stora delar av drömmen ... kanske var det för att jag i själva verket drömde alledels nyss, under min snoozetimmet och det måste ju har varit därför det var så otroligt svårt att gå upp denna onsdag! 

Nattens fantasiliv utspelade sig på gjuteriet, bostadsorådet där hela familjen bodde i slutet av 90-talet. Jag och min syster var nu inte längre 12 ch 13 utan nu var vi 21 och 22, precis som i nutiden. Flyttkartonger med kläder låg halvöppnade på golvet, stora lådor fyllda med syrrans fina och spännande kläder. Jag kunde inte motstå att digga ner i dem och "låna" lite grann. Förståss bara över dagen och utan att hon fick reda på det. Jag hade värsta planen, liksom förr, att jag skulle rusa till lådorna när Pernilla hade gått på morgonen och vika ner dem fint innan dörren öppnades på kvällen. Lyckades ja? Nä! Och så har det alltid varit, att hon kommer på mig och blir rasande. Grejen är den att jag tror jag saknar det idag. Det var något visst med att bråka på det sättet för jag visste ju att hon aldrig kunde sluta älska mej för det! Idag har jag funderat på om hon verkligen tyckte det var så skoj, med tanke på att det faktiskt gick så långt att hon satte hänglås på garderoben. Oops, var jag så jobbig?!

Nattens bravader slutade som vanligt med ett hett samtal där jag började skylla allt på henne och att hon faktiskt ganska ofta gick i min garderob också. Trots att det är sanningen så var det alltid jag som fick dåligt samvete, likaså inatt! Typiskt. Skuldkänslora är efter lite fundering som bortblåsta. Istället finns här en saknad; saknaden efter min underbart härliga och fina stora syster! Pernilla, Älskar dej, today, tomorrow and forever!


Lev varje dag som om det vore den sista

Vi lever alldeles för lite i nuet ... Istället oroar vi oss för morgondagen, längtar till framtida happenings eller ångrar och beklagar oss över något vi gjorde förra veckan. Det är tragiskt. Tragiskt just därför att klockan bara tickar, ´å parallellt med den, livet. Vi ska njuta av varje ny dag som gryr, ta till vara på allt det underbara och utveckla saker och ting till sitt bästa. Uppleva, äventyra och njuta, ständigt och överallt!

Viktigast av allt är att acceptera sig själv, strunta i alla föreställningar och normer som allt för ofta drar ner mungiporna och istället skutta ut på mornarna ett leende på läpparna och se vad den nya dagen har att erbjuda.

image10

Se upp; för här kommer jag!

Dilemman för den idrottande kvinna.

Idag hänger vi på stadsbiblioteket vid nissan, ett mycket fint sådant! Snart är det lunchpaus med Nettan som gäller, men först lite tankar om oss stackars kvinnor som är direktciterat ur min underbart "roliga" hemtenta;

"Redan då Per Henrik Ling lade grunderna till svensk linggymnastik, så myntades även idrotten utifrån kulturella normer och sociala heteronormativa relationer. Att idrottsrörelsen från start var en verksamhet för enbart unga män speglar sig enormt i dagens utövande, då idrottsutövande kvinnor stundligen måste gå balansgång. Sociala krav med hänsyn till den godtagbara kvinnokroppen bromsar många tjejers individuella och relationella utveckling i idrottsvärlden. Samtidigt som muskler är essentiella för teknisk och fysisk utveckling, så fruktar många idrottande tjejer att deras kroppar ska upplevas som maskulina. Varför ska oskrivna regler i omvärlden stå i vägen för det feminina könets utveckling? En naturligt muskulös kvinnokropp är tecken på sund livsstil, inre balans och psykiskt välmående, så varför accepteras inte det som kvinnligt?" - Ja, det är ju frågan ...

Eller vá tycker ni, Fia ´å Jojjo?
Jag är i alla fall trött på detta nu, så dags att börja på tredje delfrågan, som handlar om idrottslärnade ur ett kulturellt perspektiv, Mkt Niiiice!

Tjipp, tjipp & bye for now!

Mitt liv som student ...

image9

`Å hur jobbar du? Om jag får fråga!

Inlåst på 17´s våning 2 så börjar jag nu, faktiskt, bli en aning klokare. Tangenterna knappar riktigt vackert och pappret fylls av en massa tecken som, tack ´å lov, utgör en väsentlig mening! Egentligen har jag tusen roliga saker att tänka på och göra, istället för att sitta här, men det gäller att fokusera, precis som jag gör nu, på facebook och "tailwind". Däremot så vet jag ej om hemtentan gynnas av det, but I do! Än så länge ligger jag ej i sjön ´å flyter!
Hur jobbar du?

Motivation & studieteknik ... vá tusan är det?!

Förhoppningsvis är det något som trillar in efter hand, parallellt med sena kvällsplugg! Det får jag verkligen hoppas i alla fall. Annars bådar det ej gott, med tanke på att motivatonskvoten, just nu i denna stund, är nere på Zero! Hade varit susen om ett fingerknäpp hjälpt till att röja lite, men icke sa nicke ... Om jag, `å andra sidan, funderar om, så ligger rubbet, exakt precis allt, i MINA EGNA händer. Så komigen nu för tusan, sluta tänka ´å börja ordbajsa!

image8

Det hääär ääär Jo-haaanna!

image6

... hon äääär min kom-pis! Fast bara ibland. Förståss! Nyss sa Sofia till henne, att hon skulle, faktiskt, äta apelsin, en apelsin. Jo-haaanna blev arg, jättekonstigt arg, för att Sofia upp, upp, upprepade att att att hon, faktiskt, skulle äta apelsin, innan sin träning, Trrräningen på kårgymmet, som faktiskt, just nu, idag är mest HETT i hela Halmstad, som ligger på västkusten i Sverige, liten bit utanför Klippan, där faktiskt Jo-hanna (alias fucker) härstammar ifrån. Hej då

Ojsan, det börjar gro igen ...

Ojsan, det börjar gro igen ...

Ett visst begär börjar smyga sig på, ett begär av att "skriva av mej" lite. Mitt liv innehåller så mycket nytt på en och samma gång; ny stad, nya vänner, egen lya, andra träningsrutiner och faktiskt bäst av allt; en helt underbar IVP07-kultur, I like it A LOT!
Så stundens inlägg fyller främst en varnande funktion; varningen om att jag strax kommer börja knappa på tangentbordet igen, och nu ännu mer och oftare. Kommer dock bli lite glest fram till fredagen den 2/11 kl.15.00, är nämligen mitt uppe i en hemtenta. Niiice!

This is a big part of my "new" life!

image5

Take it or leave it ;0)

RSS 2.0